Storförlust mot Oskarshamn trots bra och stabil insats

Efter toppmötet mot AIK väntade ännu en tuff match, mot ett stigande Oskarshamn hemma i Tegera arena.

Det var en väldigt konstig historia, där Leksand egentligen gjorde en bra match, precis som mot Södertälje och AIK. Därför var det extra märkligt när det stod 1-5 på tavlan när slutsignalen gick, i synnerhet när Leksand vann skotten med inte mindre än 49-25.

Leksand styrde spelet mer eller mindre genom hela matchen, men Oskarshamn var sylvassa i kontringarna och utnyttjade verkligen de chanser de fick till absolut max. Det vittnar inte minst resultatet i andra perioden om, när IKO sköt 7 skott och gjorde 3 mål, mot Leksands 12 skott och 0 mål.

Innan dess hade dock Jonas Engström gjort 0-1 för Oskarshamn i första perioden. Sedan smällde Jesper Dahlroth in 0-2 efter 03:21 i andra perioden, Jonas Engström 0-3 drygt halvvägs in i matchen och Filip Sveningsson 0-4 01:26 senare. Då fick Axel Brage nog, Jonas Arntzen klev in mellan stolparna och höll därefter nollan, Leksand tog timeout och Thomas Valkvae-Olsen reducerade efter 04:04 i tredje. Närmre än så kom man dock inte och Oskarshamn kunde alltså, trots en bra match från Leksands sida, vinna klart med 5-1, sista målet i öppen kasse.

I övriga matcher vann AIK en tät match mot Pantern inför 2990 personer, 3-2 skrevs slutresultatet till.

Också modo tog nya poäng när man slog Karlskoga i Nobelhallen. Hemmalaget hade 2-1 med några minuter kvar, men då kvitterade modo på straff och så avgjorde Patrik Karlkvist bara 15 sekunder in i förlängningen.

Västerås slog Västervik borta med 2-0, Almtuna slog Björklöven hemma med samma siffror och Södertälje fortsätter att släppa in mycket mål, här förlorade man med 5-4 nere i Karlskrona.

Dagen innan hade Tingsryd tagit, vad jag tror då var, säsongens första trepoängare, när man slog Hästen hemma med 5-3 inför 1463 åskådare och det jublet mina damer och herrar, det var en sådan lättnad i det.