Toppstriden är avgjord

Leksand förlorade dessvärre seriefinalen mot Timrå igår med 2-1, men samtidigt föll AIK på nytt borta mot Björklöven och därmed är toppstriden i Hockeyallsvenskan avgjord med 2 omgångar kvar att spela. Leksannd är nämligen 8 poäng bakom Timrå och 8 poäng före AIK med 6 kvar att spela om.

Det var dock Leksand som öppnade bäst och sköljde över Timrå i 1:a perioden. Henrik haukeland storspelade och var en väldigt stor orsak i att Leksand bara hade 1-0 på tavlan, efter mål av Jon Knuts.

Timrå kvitterade i 2:a perioden och tidigt i 3:e satte man också det mål som blev segermålet, men det var en jämn match och en fin försmak av vad som komma skall, för det här kommer bli jämna och täta matcher när det vankas Hockeyallsvensk final, det kan jag nog med stor säkerhet lova!

Längre ner i tabellen lever striderna dock i allra högsta grad.

Modo har nu kravlat sig över slutspelsseriesträcket, efter 2 poäng mot Almtuna igår samtidigt som Södertälje förlorade med 4-1 i Västervik. Det gör att Modo och SSK står på samma poäng, 72. 1 poäng bakom följer Vita hästen, som vann med samma siffror som SSK fick stryk med, 4-1, hemma mot Pantern.

Västervik vann som sagt med 4-1 igår och paekerar på 68 poäng. Man har alltså fortfarande chansen att ta sig över det där sträcket. Tänk om man skulle göra det. Det skulle vara en enorm skräll, särskilt som iaf jag har sett Västervik som ett bottenlag och sedan länge räknat bort dem från slutspelsserien. Nu kan man förvisso hamna i negativt kval ändå, för ner till Tingsryd och Bofors under sträcket är det bara 3 poäng.

BIK och TAIF står numera på samma poäng, efter att BIK vann på nytt igår, 4-1 mot Oskarshamn, och Tingsryd slog Troja i ett extremt viktigt Smålandsderby. Man hade 0-4 efter 1:a perioden och redan där var matchen nästan avgjord. Troja gjorde ett ärligt försök att komma ikapp, som närmst hade man 2-4 och 3-5, men Tingsryd vann till slut med 3-6. Det gör att Trojja står på exakt samma poäng som både Tingsryd och Bofors. Det är alltså 3 lag på samma poäng med 2 omgångar kvar att spela!

Kvarvarande schema för de indragna lagen då, hur ser det ut?

Björklöven - Västervik
Pantern - Tingsryd
Oskarshamn - Troja
Bofors - Leksand

Västervik - Bofors
Tingsryd - Modo
AIK - Troja

Det är knappt ens så jag vågar gissa hur det där ska sluta, men spontant så känns det ändå som att Troja har det tuffaste schemat kvar med 2 bortamatcher, men samtidigt är det Oskarshamn och AIK som man möter och inget av de båda lagen känns superheta just nu. Då är Leksand hetare, som Bofors möter hemma, samtidigt som man ska till just Västervik och spela en match som kan bli en ren nyckelmatch. Tingsryd har Pantern borta och Modo hemma. Det känns också tufft, för Modo lär kriga för en plats i slutspelsserien och Pantern är inget lag man bara åker ner och vinner mot.

Så ska jag ändå ge mig på något slags gissning, så tror jag att det blir Troja och Tingsryd som får kvala sig kvar till nästa säsong...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0