Timrå vann tre raka

Den Allsvenska finalserien har varit relativt jämn under de senaste åren. 2015 vann Karlskrona med 3-1 i matcher över Västerås, 2016 vann AIK med 3-2 i matcher mot Tingsryd, förra året vann Mora med 3-0 mot Bofors och nu var det Timrås tur att vinna med 3-0 i matcher.

Karlskrona gick ju direkt upp i SHL i och med det, eftersom att sHL då skulle utökas till 14 lag. AIK tog sig inte upp, 1-4 i matcher mot Karlskrona, Mora tog sig upp, 4-2 i martcher mot Leksand, och nu återstår det att se vad Timrå kan göra när man nu ställs mot Karlskrona i bäst av 7.

Timrå vann nämligen fullt rättvist igår och Jonathan Dahlén hade på nytt stor show när han svarade för 2+1. Totalt på de här 3 matcherna har han gjort 7 poäng, 4+3. Snacka om att vara en högst bidragande orsak till totalsegern och i ärlighetens namn var Leksand inte ens nära. Det var den där 1:a matchen i fredags som var jämn. Därefter har Timrå varit klart bättre i match 2 och 3, även om det bara blev 2-1 i match 2.

Nu väntar alltså playoff i bäst av 3 för Leksands del.

Drömsenariot, att möta Karlskrona i bäst av 7, har gått i kras, men drömmen om SHL lever fortfarande, även om det då nu står klart att man då kommer bli tvunget att slå ut Mora i bäst av 7...

Innan dess ska man dock slå vinnaren i Slutspelsserien i bäst av 3. Just nu är det Björklöven, men där återstår 3 omgångar att spela, så mycket kan hända där. Får jag önska motståndare där så hade jag gärna sett att Leksand fick möta Oskarshamn. Det känns lite bättre än AIK eller Löven, framförallt Björklöven, som ju Leksand har haft svårt mot under säsongen och bara tagit 1/12 poäng mot...

Den playoffserien i bäst av 3 drar i vilket fall igång på tisdag nästa vecka.

Tittar vi på statistiken där så har förloraren från den Allsvenska finalen inte tagit sig upp i SHL något år, bortsett från Rögle 2015. Västerås förlorade ju nämligen även playoffserien mot Rögle det året och då gick Rögle också direkt upp, precis som Karlskrona. 2016 förlorade Tingsryd med 2-0 i matcher mot Leksand och förra året tog sig visserligen Bofors vidare till direktkval, när man slog ut AIK i en riktig rysare, men nära att ta steget upp var man aldrig, när Rögle vann med 4-0 i matcher.

Så statistiken talar inte för Leksand, men som sagt, mycket kan hända och än är det inte kört...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0