Kvalserien till Allsvenskan, omgång 3

Kvalserien mot Allsvenskan rullar vidare och även omgång 3 är spelad, där Borlänge studsade tillbaka efter förlusten i Västerås i omgång 2 och där just Västerås tog 3:e raka segern i den här kvalserien.

Såhär gick det i omgång 3:

Västervik - Piteå 2-3 SD
Borlänge - Troja 5-2
Huddinge - Västerås 1-2

Piteå tar sina första poäng i den här serien efter vinst borta mot Västervik i sudden. Starkt jobbat av Piteå måste jag säga och Västervik har det lite jobbigt just nu. Visserligen vinst i match 1, men sedan förlust mot Huddinge, trots ett rejält skottövertag, och sedan också förlust hemma mot jumbon i serien. Nej, det håller inte om man vill spela Allsvensk hockey även nästa år och man har även agerat efter detta. Mattias Kalin, som ledde laget förra säsongen och som fick sparken i Mora tidigare under denna säsongen, är tillbaka i båset i Västervik. Återstår att se om det ger någon effekt.

Borlänge studsade som sagt tillbaka igen efter förlusten senast mot Västerås och man gör det riktigt bra i Borlänge såhär långt måste jag säga. Det omvända gäller Troja, som likt Västervik, har börjat den här serien ganska knackigt. Förlust mot Västervik i inledningen, sedan storseger mot Piteå, men så faller man dit ordentligt här i omgång 3 igen. 2:a raka bortaförlusten för Troja och det måste man nog få ordning på om man ska vara med i leken hela vägen in i mål här.

Tor Immo gav visserligen Troja ledningen efter drygt 3 minuter, men sedan kvitterade Borlänge och även om man missade en straff så hade man ändå vänt på steken och ledde med 2-1 efter den 1:a perioden. Troja kvitterade dock i 2:a perren, men Markus Nygren återgav ledningrn till Borlänge med bara 8 minuter kvar av matchen. Troja jagade sedan en kvittering, men istället kom 4-2 för Borlänge och sedan också 5-2 i öppen kasse.

Västerås tog slutligen 3:e raka segern och dessutom 2:a bortasegern i den här serien när man slog Huddinge med 2-1, inför mycket folk för att vara Huddinge och Björkängshallen, 997 åskådare. Jimmy Janssons 0-1 efter 6 minuter och Johan Skölds 0-2 efter 04:04 i 2:a perioden räckte för seger. Man höll undan, trots att Huddinge reducerade till 1-2 15:33 i 3:e perioden. Marcus Dahlbom hade en räddningsprocent på 97,14% och tog 34/35 skott. Han verkar ha prickat formen bra och just nu ser det väldigt ljust ut för Västerås måste jag säga.