Kvalserien till Allsvenskan är i full gång och såhär gick det i omgång 1:

Borlänge - Huddinge 5-3
Västervik - troja 4-1
Piteå - Västerås 1-2

Viktigaste segern tog nog Västerås här, inför ögonen på 1 691 personer i LF arena. En bortaseger i en kvalserie väger alltid tungt och här räckte Oskar Petterssons 0-1 och Fredrik Johanssons 0-2, båda målen innan det hade gått 10 minuter av matchen, till seger, även om det blev nerver när Oscar Öhman, 36 sekunder in i 2:a perioden, reducerade och att Piteå vann skotten med 34-15. Ruggigt effektivt av VIK att vinna med bara 15 skott på mål och som sagt, en oerhört viktig seger!

Västervik fick också en kanonstart på den här kvalserien, när Joakim Englund och Pierre Gustavsson hade sett till att hemmalaget hade 2-0 efter bara 06:47. Det tvingade också Troja till en timeout och även ett målvaktsbyte. Det gav tillfällig lindring, men innan perioden var över hade Västervik ändå gjort 3-0 och det hämtade sig aldrig Troja ifrån, även om man reducerade 03:58 in i 2:a perioden. Västervik och Viktor Östlund i kassen höll dock emot och 3 poäng var säkrade för Västervik.

3 poäng säkrades också för Borlänge i reprisen på Hockeyettanfinalen, när man till slut vann med 5-3, efter att det stått 1-1 efter den 1:a perioden, men där Borlänge gjorde 3 mål i 2:a perioden och där Huddinge sedan var nära på att ta ikapp det när 4-3 satt i nät bakom Marcus Hellgren med drygt 4 minuter kvar att spela. Man tryckte sedan på för en kvittering, men Borlänge höll undan och kunde göra 5-3 i öppen kasse. Nämnda Hellgren ska dessutom lyftas fram som stor matchhjälte, för han räddade inte mindre än 48 skott!