Förutsättningarna inför upploppsrakan nu på onsdag!

En blek insats av Leksand i en match där Bofors ville mer bäddade för 3 poäng till Karlskoga nu ikväll, som vann med 2-1, efter att släkten var värst när Isac Skedung så klart avgjorde matchen.

En oerhört viktig seger för BIK där i bottenstriden, särskilt med tanke på övriga resultat i omgång 51, där Tingsryd faktiskt slog Pantern borta med 4-2, där Västervik tog poäng uppe i Umeå och där trojja hämtade upp 2-4 till 4-4 på 10 sekunder i matchens absoluta slutskede i Oskarshamn.

Det gör att bottenstriden lever in i det sista och jäklar så spännande det blir på onsdag!

Även striden kring topp 8 lever in i det sista. Där är nu AIK, Almtuna, Pantern, Oskarshamn och Björklöven helt klara för slutspelsserien, eftersom att Södertälje under sträcket förlorade och står kvar på 72 poäng. Däremot förlorade även Modo och det gör att det är 3 lag som gör upp om den där sista slutspelsserieplatsen i sista omgången, Modo, Södertälje och Vita hästen. Västervik har faktiskt också en teoretisk chans att nå dit, men då måste alla tre lag framför nolla och Modo måste dessutom förlora stort, eftersom att man har +13 mot västerviks -8 i målskillnad. Västervik har dock bättre målskillnad än både Södertälje och Vita hästen, men klart det ska till mycket om Västervik ska klara det där. Då får man nog snarare titta neråt i tabellen, för bottenstriden är enorm!

Där ser det ut såhär:

11, Västervik 69p -8
12, Tingsryd 68p -13
13, Bofors 68p -24
14, Trojja 66p -8

Troja är alltså sist, trots att man låg under med 4-2 med 19:50 på klockan i 3:e perioden och ändå lyckades ta matchen till förlängning. Det kan dock bli en oerhört viktig poäng för Trojja, när man i sista matchen möter AIK borta. Det är ett AIK som förvisso slog Hästen efter sudden idag, men som annars har haft en blytung formkurva, så helt omöjligt är det inte.

Sista omgångens matcher spelas enligt följande:

Västervik - Bofors
Tingsryd - Modo
AIK - Troja

För Trojas del handlar det om vinst. Förlorar man, oavsett om det är i sudden eller under ordinarie matchtid, då är det kval som väntar. Vinner man i sudden eller på straffar, då kan man klara sig, förutsatt att både Tingsryd och Bofors förlorar i full tid, eftersom att trojjas målskillnad är bättre än deras.

Går någon av Västervik - Bofors eller Modo - Tingsryd till flörlängning, då måste Troja vinna under ordinarie matchtid för att ta sig över sträcket, förutsatt att BIK/TAIF då förlorar i förlängningen. Vinner något av lagen där, då är det kval för Troja.

Kort sagt kan man väl säga som så att Troja måste vinna. Vinner något av Bofors eller Tingsryd sina matcher, då blir det kval för Troja, oavsett om man vinner eller inte.

Nyckelmatchen är annars helt klart Västervik - Bofors. Wow! Det blir alltså en helt avgörande match.

Om Västevik vinner där, ja, då har man givetvis säkrat kontraktet. Då har man ju t.o.m. chansen på topp 8 om alla andra resultat går vägen.

Förlorar Västervik i sudden/på straffar så har man t.o.m. säkrat kontraktet, för då stannar man på 70 poäng, samma som Bofors då får, men BIK har mycket sämre målskillnad och även om Tingsryd då skulle slå Modo så är Västervik ändå över sträcket. Då är det Troja och Bofors som får kvala.

Om Bofors däremot vinner i ordinarie matchtid, då får Västervik hoppas på att Tingsryd inte slår Modo under ordinarie matchtid. Gör Tingsryd det, då stannar man på 71 poäng, samma som Bofors och då får Västervik kvala.

Tingsryd tror jag dock får väldigt svårt att rubba Modo, för Modo i sin tur krigar ju för att få spela vidare efter onssdagens match. Man har det i egna händer och vinner man under ordinarie matchtid så har man den där 8:e platsen, för inget av de jagande lagen kan ta sig om på målskillnad. Modos målskillnad är alldeles för bra för det.

Nej, ska Södertälje eller Hästen spela vidare efter onsdag, då gäller det att vinna, eller åtminstone ta fler poäng än sina konkuurenter.

Här ser sista omgångens matcher ut såhär:

Södertälje - Pantern
Almtuna - Vita hästen
Tingsryd - Modo

Almtuna är klart för slutspelsserien. Pantern är klart för slutspelsserien. Utifrån det så borde Modo ha den tuffaste matchen, eftersom att man är det enda lag av de här 3 som möter ett lag som i högsta grad har något att spela för. Det talar väl till Modos nackdel.

Södertälje är det enda lag av de där 3 som har hemmaplan. Det kan bli avgörande. SSK spelade dock hemma idag också och då förlorade man stort, när Almtuna vann med hela 8-2, så frågan är hur det är med självförtroendet där hos Kringlorna?

Det är väldigt svårt att tippa det här och det finns så många senarier, men jag tror såhär:

Modo tar den sista slutspelsserieplatsen. Man har allt i egna händer och jag troer man reder ut det, trots bortaplan.

Sedan tror jag att Bofors slår Västervik, vilket gör att det blir Troja och Tingsryd som får kvala sig kvar och det är precis det jag har sagt ganska länge nu att jag tror, men vilken seger det vore för Bofors. Man har legat under det där sträcket i stort sett hela säsongen och nu kan man ta sig över det i absolut sista omgången. Är inte det häftigt?

Där är vi dock inte än, men jag vet iaf vilken match jag kommer se mest fram emot att följa på onsdag. Det är Västervik mot Bofors, så klart, men Tingsryd - Modo blir också intressant!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0