Det drar ihop sig även i SHL

Jag har inte skrivit så mycket om SHL den här säsongen, men det drar ihop sig även i SHL nu också och där är det ju bottenstriden som är klart mest intressant för oss leksingar, men det är också den som är den klart hetaste striden i ligan just nu, även om racet kring topp 6 vaknade på nytt igår, när Skellefteå över sträcket förlorade med 2-0 mot Brynäs, som verkligen blandar och ger. Ena matchen är strålande och nästa match är man helt under isen.

I vilket fall så vann Luleå hemma mot Malmö och HV knep 2 pinnar i Göteborg. Det gör att det nu ser ut såhär kring det där sträcket med 3 omgångar kvar att spela:

3, Frölunda 85p +14
4, Färjestad 84p +31
5, malmö 80p +10
6, skellefteå 79p +23
7, luleå 78p +16
8, HV71 77p 0
9, Linköping 75p +6

Malmö hade alltså chansen att skaffa sig en lucka ner till lagen under sträcket på 6 poäng, men nu vann Luleå och istället är Malmö nu bara 2 poäng från att få spela playin och Skellefteå är ännu närmre det där sträcket.

Innan gårdagens matcher stod både Luleå, HV och LHC på 75 poäng. LHC var det enda laget av dem som tog 0 poäng igår och man har dessutom inte rosat marknaden alls på senare tid, egentligen inte under hela säsongen sett till det material man har i laget, men nu är det 5 poäng upp till Skellefteå och det är 9 poäng kvar att spela om. Visst börjar det kännas tufft för Cluben?

I botten då?
Ja, där har Rögle verkligen lyft i år. Man inledde ju uruselt och var cementerade i botten, men sedan Eldebrink fick gå och Abbott's tog över rodret i klubben så har Ängelholmarna lyft sig något enormt och efter jul nu så har äntligen Ville Kolpanen kunnat spela och visst har han tillfört en ytterligare dimmemtion i målvaktsspelet, samtidigt som man fyndade olle Liss från Pantern innan transfern stängde och jäklar vilken succé han har gjort! Han bara öser in poäng och Rögle är nu 8 poäng före Mora under sträcket.

Med 9 poäng kvar att spela om ska det nog till vääldigt mycket för att Rögle ska tvingas kvala sig kvar och med tanke på hur säsongen startade i Ängelholm så är det klart godkänt och en enorm lättnad.

Nej, bottenstriden står mellan 3 lag och såhär ser det ut:

12, Örebro 51p -37
13, Mora 48p -55
14, Karlskrona 46p -67

Karlskrona hade back 2 back med Rögle igår och i torsdags. Då lyckades man faktiskt vinna i Ängelholm och vblandade sig i det där på allvar, men då kollapsar man fullständigt i returen hemma i Arena Karlskrona, där Rögle vann med 2-6. Hade man vunnit där, då hade man faktiskt inte legat sist. Nu fick Mora istället med sig 2 imponerande poäng från Hovet och Örebro, som för ett tag sedan hade typ 11 raka förluster och som har sjunkit som en sten i serien, vann i Karlstad och då är KHK plötsligt 5 poäng från säker mark igen.

Det är dock inte helt kört för Karlskrona ännu. Imorgon möter man nämligen Örebro i Behrn arena. Snacka om viktig match! Samtidigt möter Mora Brynäs hemma och om Brynäs och Örebro vinner där, då är Rögles kontrakt säkrat och Karlskrona är klart för kval. Vinner å andra sidan KHK och Mora också skulle ta poäng mot Brynäs, då lever det i högsta grad vidare tills på torsdag, då Mora och Örebro möts. Karlskrona har då Frölunda hemma. Tufft så klart, men inte omöjligt, särskilt inte om man då har lyckats vinna mot Örebro.

Örebro har allt i egna händer, men oj så viktiga och avgörande matcher man har nu framför sig och det här ska bli extremt kul att följa under de här avslutande omgångarna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0