Transferdeadline närmar sig och det händer saker även i Leksand

På torsdag är det transsferdeadline och det rör på sig en hel del i Leksand. För en tid sedan lånades Fredrik Forsberg ut till Bofors. Där har han hittills gjort succé och öser in poäng. Till samma klubb går nu även Isak Skedung. Han har haft svårt att få speltid i Leksand och väljer nu själv att gå till BIK, för att helt enkelt få mer speltid och jag blir inte förvånad om även han kommer ösa in poäng i Karlskogalaget. Även William Wikman har valt att gå till en annan klubb för att få mer speltid, men för honom handlar det om Kristianstad i Hockeyettan, där han presenterade sig direkt i helgen, när han gav KIK ledningen med 1-0 i 1:a perioden. Det var förövrigt en match som var helt galen. Kristianstad såg ut att ha avgjort den redan i 1:a perioden, för då hade man 5-0 på tavlan, men Huddinge gjorde 0-5 i 2:a perioden och fastställde sedan slutresultatet 5-6 i 3:e perioden. Snacka om vändning! Det stannar dock inte där, för dessvärre lämnar även Fredrik Lindgren Leksand och är klar för Skellefteå. Anledningen är privata skäl och det är givetvis en enormt tung smäll för Leksand. Visst, "Linkan" har kanske inte varit strålande bra hela säsongen, haft problem med sjukdomar och mindre skavanker, men det är ju nu under de kommande veckorna som hans rutin och trygghet hade behövts som allra mest. Så klart det är en tung förlust för Leksand och absolut inte vad laget behöver. Vi ska dock inte utesluta en ersättarre för Lindgren, men goda råd är dyra för Leffe C, som ju numera både agerar huvudtränare och sportchef i Leksand. Är det bara spelare som har försvunnit då? Nej, givetvis inte. Som jag har skrivit innan har man förstärkt lagets offensiv med den tyska superduon Marcel Müller och Daniel Pietta. De har än så länge bara gjort en match i klubben, men har redan presenterat sig med 1+0 resp. 0+1 i poängkolumnen. Återstår att se om de båda herrarna är den pusselbit som får Leksandsmaskinen att tugga igång igen... Man har även förstärkt på målvaktssidan, efter den senaste tidens svajiga målvaktsspel. Det är förvisso svåra matcher Tex har fått spela, där Leksand har haft ett ordentligt övertag i stort sätt i varje match, men ändå inte lyckats göra mål. Då blir det svårt att hålla fokus som målvakt, när man inte har så mycket att göra, och så sticker motståndarna upp i en kkontring och så blir det mål. Tex har en grym nivå, det vet vi, men på slutet har det svajat och jag satte redan innan säsongen ett litet frågetecken för målvaktssidan. En ytterligare målvakt har jag med andra ord förespråkat länge och nu är han äntligen på plats. Vem är det då som är på plats? Det är den förre AIK-målvakten Robin Rahm. Rahm var riktigt bra i AIK det året när de kvalade mot Karlskrona, 2016, så vi får se om Rahm kan tillföra en ytterligare dimmention i målvaktsspelet, framförallt kanske lite mer rutin än vad som finns där nu. Det är ungefär där vi står idag, med 2 dagar till deadline.