Tänk så snabbt det kan vända!

Tänk så snabbt det kan vämda. För ett par tre omgångar sedan såg den där Allsvenska finalplatsen ut att glida oss ur händerna när AIK var 4 poäng före oss, men sedan har det svängt totalt, för vad sägs om följande:

Oskarshamn - AIK 3-2
Leksand - Pantern 3-1

AIK - Västervik 4-7
Almtuna - Leksand 0-9

Bofors - AIK 2-1
Leksand - Tingsryd 5-2

3 raka torsk för AIK och 3 raka vinster för Leksand gör att Leksand nu plötsligt är 5 poäng före AIK med 4 matcher kvar att spela!

Panternmatchen var kanske ingen glimmrande uppvisning, men det räckte för att ta 3 poäng.

Sedan skrämdes det gamla Gränbyspöket all världens väg i onsdags, när Leksand fullständigt pulveriserade Almtuna och vann med 9-0! Detta i en arena som historiskt har varit nästan lika med förlust för Leksands del. Detta samtidigt som AIK bara skulle ta 3 poäng hemma mot Västervik, men så blev det inte.

AIK hade visserligen 1-0 efter den 1:a perioden, men sedan släppte man in 4 mål på 5 minuter i 2:a perioden och närmre 2-4 kom man sedan inte, för Västervik gjorde 3 raka mål till och AIK buades ut av sina egna fans.

Samtidigt inledde Emil Bemström målskyttet i Uppsala och därefter följde i tur och ordning Olle Alsing, Johan Porsberger, Daniel Pietta, Porsberger igen, Marcel Müller, Mattias Ritola, Porsberger för 3:e gången och så Jesper Ollas som satte 0-9-pucken i nät bakom Arvid Ljung med 02:43 kvar att spela.

Det var alltså 7 olika målskyttar, stor spridning, och det är bra! 3 kassar på Porsberger, 1+2 på Müller och 1+1 på både Pietta och Ritola. Förstakedjan levererar och det är bra, men det var inte bara de som drog lasset här. 0+3 på både Anton Öhman och Oscar Lang och dessutom 1+1 på Jesper Ollas, det är hbra, mycket bra!

På en och samma kväll vände Leksand alltså helt på steken och plötsligt var man 2 poäng före AIK och hade dessutom vänt målskillnaden till sin fördel. Innan kvällen hade AIK +26 och Leksand +15. Efter kvällen hade AIK +23 och Leksand +25.

på samma spår fortsatte det nu i helgen, då AIK på nytt föll mot ett vilt kämpande bottenlag, nämligen Bofors, som tog 3 blytunga poäng i bottenstriden.

Det lyckades dock inte Tingsryd göra, trots att man kvitterade Leksands ledning 2 gånger. I slutenden var det ändå Leksand som var starkast och när Alex Friesen gjorde 3-2 med drygt 8 minuter kvar att spela, då orkade inte Tingsryd resa sig igen och Ritola och Grönberg stängde sedan butiken med 4-2 och 5-2 innan matchen var över.

Det innebär nu alltså att Leksand är 5 poäng före AIK och dessutom 6 plusmål före.

Ingenting är klart än så länge, men vi kan väl säga som så, att om Leksand vinner matchen på tisdag mot just AIK, på ett troligtvis fullsatt och kokkande Hovet, då är nog saken klar. Vinner AIK där, då är man ändå 2 poäng bakom med 3 matcher kvar att spela och då har Leksand dessutom Timrå kvar, så då ser det inte lika ljust ut, men vinner Leksand på tisdag, då är man 8 poäng före med 9 kvar att spela om och det ska inte AIK kunna ta igen.

Så, det är en rejäl nyckelmatch på tisdag och det är Leksand som sitter i förarsätet och AIK som har kniven mot strupen. Det trodde jag inte för några omgångar sedan...

I bottenstriden fortsätter som sagt BIK att gå bra. 3 poäng mot AIK och dessförinnan 3 poäng mot Tingsryd i ett viktigt bottenmöte. Detta samtidigt som Troja plockade 3 poäng i Norrköping och följde upp det med 1 poäng hemma mot Pantern. Västervik tog 3 blytunga på Hovet och knep sedan bonuspoängen även mot Timrå när man vann i sudden.

på de 2 senaste matcherna har bottenlagen alltså:

Bofors 6 poäng
Västervik 5 poäng
Troja 4 poäng
Tingsryd 0 poäng

Det gör att TAIF är ny jumbo i serien och att BIK har lämnat den platsen för första gången på jag vet inte hur länge. BIK är fortfarande under sträcket med sina 62 poäng, det är 3 poäng upp till Västervik och Troja, som båda står på 65, men för Tingsryd börjar goda råd bli dyra. Det är 6 poäng upp till lagen över sträcket och det är bara 12 poäng kvar att spela om. Behöver jag ens säga att matchen mot Björklöven på tisdag i princip måste vinnas för att man ska ha en chans att kravla sig över sträcket?

Det är roliga och spännande hockeytider vi har framför oss nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0