Det drar ihop sig...

Leksand har spelat 2 matcher under veckan och det har blivit 50/50, en vinst och en förlust.

Först torskade man i Norrköping i onsdags, trots att man hade 2-0 efter 1:a perioden.

Det var 2-2 efter 2 spelade perioder och sedan avgjorde Hästen i 3:e, trots att man bara sköt 4 skott på mål. Kort och gott kändes det som att Leksand slarvade bort det där...

Detta samtidigt som AIK och Timrå möttes i en riktig holmgång, där vi blåvita höll stenhårt på Timrå, som vid vinst visserligen skulle segla ifrån i toppen, men där AIK vid seger skulle vara 5 poäng före Leksand.

Nu hade AIK 3-0 efter 1:a perioden. det kunde ha varit mer än så. Timrå reducerade visserligen i 2:a och det stod 4-2 efter 2 spelade perioder.

Sedan åt Timrå upp det avståndet genom 2 mål på 5! sekunder! Det mesta talade alltså för Timrå där och då, men det var ändå AIK som gjorde 5-4. Timrå gav sig dock inte och det var 5-5 efter full tid. Till slut vann AIK på straffar och det var väl på sätt och vis bra för Leksand, för det innebar att AIK "bara" var 4 poäng före Leksand.

Sedan blev det vinst för Leksand i fredags, när man mötte Pantern hemma i Tegera.

Det var ingen övertygande historia, men det räckte den här gången, Pietta/Müller gjorde poäng för 3:e matchen i rad och Robin Rahm debuterade i kassen och räddade 34/35 skott och hade en räddningsprocent på över 97%. Precis den start han behövde!

Timrå vann på nytt, 2-0 mot Södertälje, och seglar ifrån ytterligare i toppen. Man är nu 8 poäng före AIK och 9 poäng före Leksand under sträcket, för jo, på nytt höll vi blåvita tummarna för AIK's motståndare och mycket riktigt. Oskarshamn knep en enormt viktig seger med 3-2 mot AIK och håller sig därmed över slutspelsseriesträcket, samtidigt som Leksand som sagt bara är 1 poäng bakom AIK nu igen. Mycket viktigt!

Det är dock inte bara kring det Allsvenska finalsträcket som fighten lever. Den lever även kring slutspelsseriesträcket och det nedre kvalsträcket.

Kring slutspelsseriesträcket är det bara 8 poäng mellan Pantern på 4:e plats och Södertälje på 10:e. 8 poäng är visserligen ganska mycket när det bara är 18 poäng kvar att spela om, men kokar vi ner det lite så är det bara 2 poäng mellan SSK och Hästen över sträcket och sedan ytterligare 2 poäng upp till Björklöven på 6:e plats, som trots ett massivt skottövertag ändå föll med 1-2 hemma mot just Vita hästen tidigare idag. Viktigt för Hästen, som däermed klättrar upp på just den där 8:e platsen, eftersom att Modo också lite oväntat föll borta mot Troja igår med 3-2. Ett Troja som kämpar förbrilt för att undvika negativt kval och just nu är man över det sträcket med sina 61 poäng.

Under sträcket är just nu Tingsryd och Bofors,, som alltjämt är sist, men BIK har fått upp farten här på slutet och tog poäng mot Pantern tidigare i veckan och tog även 2 pinnar mot Almtuna igår. 4 poäng på 2 matcher för BIK är bäst av lagen där i botten. Värre ser det ut för Tingsryd, som först tappade 2-0 till förlust med 3-4 mot Oskarshamn och sedan en tung, tung förlust i bottenmötet med Västervik med 4-1, vilket gör att Västervik också har klättrat förbi TAIF.

Härnest är det ett riktigt viktigt bottenmöte mellan Tingsryd och Bofors på onsdag, samtidigt som Troja möter Hästen borta och Västervik har AIK borta. Jag tror Troja har större chans än vad Västervik har där, men Västervik får gärna vinna, för samtidigt som AIK har Västervik hemma har Leksand Almtuna borta och den blir inte lätt för LIF. Almtuna har ju inte varit något favoritmotstånd för Leksands del direkt och särskilt inte i Gränbyhallen...

Det är viktiga matcher här nu mot slutet av säsongen. Leksand har dessutom både AIK och Timrå kvar att möta. Det är nog inte helt otänkbart att det till stor del kommer att avgöras där, i synnerhet i matchen mot AIK på Hovet. Oj, oj, oj, den blir galet viktig, men först är det som sagt Almtuna borta och sedan Tingsryd hemma för Leksand. 3 poäng där är ett absolut minimum. Det får gärna bli 6/6 poäng där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0