Sju raka förluster...

Efter de båda hemmaförlusterna mot Tingsryd och Karlskoga var det dags för Leksand att åka ner till Västervik, ett lag som aldrig någonsin i tävlingssammanhang hade vunnit mot de blåvita. Det talade väl för att om det var någon gång Leksands dystra svit av fem raka förluster skulle brytas så var det nu, men det talade väl samtidigt för att om det var någon gång Västervik skulle slå Leksand så var det nu.

Så blev det också. Efter ytterligare en väldigt blek insats vann Västervik till slut med 3-0 och Leksand blev därmed för första gången nollat under den här säsongen. Det var Västerviks andra seger på hemmais, vilket inte direkt gör Leksands insats bättre.

Det var en mållös förstaperiod där Wilde Bröms hade en av få blåvita målchanser under matchen, men han lyckades inte få in pucken.

Istället var det Kellen Jones som gjorde 1-0 för Västervik några minuter in i andra perioden, ett mål som länge såg ut att bli matchens enda, men när Leksand plockade Jonas Arntzen gjorde Västervik både 2-0 och 3-0 i öppen kasse.

Inget snack om saken och Leksand inkasserade därmed sin sjätte raka förlust. Pressen blir inte mindre på killarna och just nu får man inte ut någonting, absolut ingenting av sin kapacitet.

Jag är inte mycket för att sparka tränare hit och dit, lyfta upp juniorer, för "de vill ju åtminstone någonting". Så enkelt är det inte. Det här handlar om idrottspsykologi, för skillsen finns ju i det här laget, det har vi sett under säsongen, även om grundspelet kanske inte heller då satt som det borde. 40 poäng skrapade man iaf in på de första 20 matcherna. Därefter är det nu sex raka nollpoängare och tyvärr skulle det bli mer.

Ett par dagar senare åkte Leksand nämligen upp till Övik för säsongens tredje möte med Modo.

Senast Leksand var i Fjällräven center vann Modo helt rättvist med klara 4-1.

Så klar Modoseger blev det inte nu, faktum var att Leksand lyfte sig kopiöst mycket i tredje perioden om vi jämför med hur spelet har sett ut nu i flera matcher, men då var det för sent och det blev trots rejäl press och spelövertag i tredje förlust med 3-2.

Ska man dra det så långt så var det de första minuterna av matchen som förstörde den kvällen. Då satt leksingarna nämligen fullständigt kvar på bussen, man var inte alls med, för vilken gång i ordningen den här säsongen vet jag inte, men inom loppet av 02:37 hade Oscar Hedman och Johan Eriksson gjort både 1-0 och 2-0 för Modo. Resten av matchen höll Leksand egentligen jämna steg med Modo, iaf upp till 40 minuter. Därefter var man t.o.m. klart bättre i tredje perioden och till slut blev det faktiskt riktigt spännande, detta efter att Martin Karlsson tryckt in 1-3 04:35 in i perioden och David Rundqvist 2-3 drygt 4 minuter från slutet. Därefter blev det en kamp mot klockan och det var faktiskt inte långt ifrån en kvittering, men det räckte inte hela vägen fram den här gången heller och Leksand inkasserade därmed sjunde raka förlusten...

Som sagt, ett klart steg uppåt jämfört med tidigare matcher, man vinner skotten med 10-4 i tredje perioden och vinner den även målmässigt med 2-0, men matchens drygt 2 första minuter förstör den här kvällen och återigen, Leksand är inte med från start, trots att det är det man gång på gång säger att man måste vara, eller, rättare sagt, Leffe C säger det.

Jag var inne på det här ovan, men landar i det igen. Någonting är inte som det ska i Leksand. kvaliteterna finns ju där, men ingen presterar eller producerar och någonstans är det då som MrMadhawk skrev, att det alltid hamnar på tränaren då. Därför och med tanke på hur det har sett ut här nu under de senaste veckorna, så är det hög tid att plocka in en ny röst i båset. Problemet är väl bara vem det ska vara. Tränarmarknaden vimmlar väl inte direkt av folk såhär års och gissningsvis har man även kommit en bra bit in i rekryteringen av ny tränare till nästa år, för Leffes kontrakt går ut efter den här säsongen och han lär näst intill garanterat inte stå i Leksands bås nästa år. Så frågan är hur man gör och resonerar? Ger man Leffe foten nu, då ryker nog rekryteringsprocessen för nästa säsong. Jag tror nämligen inte man plockar in en snabblösning bara över resterande del av den här säsongen och jag tror inte heller att någon tränare skulle vilja ta ett så kort uppdrag. En tränare vill nog ha ett längre kontrakt och det vill nog Leksand egentligen också ha, men det här funkar inte längre. Sju raka förluster, sju raka nollpoängare och Leksand är snart utanför topp 8. Laget gör inga mål, produserar ingenting och någonstans känns det som en ny röst i båset är nödvändig...

Samtliga resultat för de här båda omgångarna:
Västervik - Leksand 3-0
Karlskrona - Karlskoga 3-5
Almtuna - Vita hästen 2-0
Björklöven - Södertälje 3-0
Pantern - Oskarshamn 2-3
Tingsryd - Västerås 2-5
AIK - Modo 2-1

Modo - Leksand 3-2
Oskarshamn - Björklöven 3-1
Vita hästen - AIK 0-1
Västerås - Pantern 4-1
Västervik - Karlskrona 1-2
Södertälje - Almtuna 0-4
Karlskoga - Tingsryd 3-5

Leksand, Södertälje och Pantern 0/6 poäng. Södertälje dessutom med två raka nollor och 0-7 i målskillnad. Först 3-0-förlust uppe i Umeå och sedan 0-4-förlust mot Almtuna, ett Almtuna som här alltså har hållt två raka nollor, först jocke Eriksson som plockade 19 skott mot Hästen och sedan Arvid Ljung som plockade 30 skott mot Södertälje.

Pantern hade 2-0 mot Oskarshamn, men IKO visade återigen styrka och lyckades vända det där, trots att man egentligen inte spelade särskilt bra. Det mest anmärkningsvärda i den matchen var väl dock annars publiksiffran i Rosengårds ishall. Officiellt var det 98 personer där, men enligt MrMadhawk är det tveksamt om det ens var så många, eller få...

Västerås fortsätter att ånga på. 6/6 poäng här och två nya segrar. Först 2-5 i Nelson garden arena, därefter 4-1 hemma mot just Pantern. Samuel Ersson är fenomenalt bra och stabil i kassen och har verkligen tagit över förstaspaden där i VIK. Här hade han en räddningsprocent på 92,59% mot Tingsryd och 96,77% mot Pantern. Han blir svår att ersätta nu när han drar på JVM, men då har Västerås agerat och plockat in Jesper Myrenberg från Linköpings J20-lag. Marcus Dahlbom är väl tänkt ska vakta kassen under den här perioden, men Myrenberg ska utmana Dahlbom på riktigt. Återstår att se hur det blir resultatmässigt för Västerås nu under de här matcherna.

AIK har också 6/6 poäng här. Två tighta vinster, först 0-1 i Norrköping, där Erik Källgren höll nollan och tog alla 18 skott som Hästen sköt och där Jesper Frödéns 0-1-mål efter 18:22 i första perioden blev matchens enda. Därefter var Frödén inblandad i segern mot Modo också, där han assisterade till Anton Holms 1-0. Holm gjorde också 2-0 och trots att jonathan Johnsson reducerade bara 59 sekunder in i tredje perioden höll AIK emot och tog 3 nya poäng, dessutom inför storpublik, 5647 åskådare på Hovet.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0