Leksand upp som åtta, utan att ens ha spelat match

Leksand hade ju matchledigt nu veckan innan jul, eftersom att matchen mot Pantern flyttades till 21 januari.

 

Trots detta, trots att man själva alltså inte spelade, klättrade man i tabellen och firade inte alls jul under sträcket, som jag skrev senast, utan på åttonde plats. Detta då Södertälje förlorade med 2-3 hemma mot Tingsryd och därmed försämrade sin målskillnad med ett mål. Det räckte för att Leksand skulle klättra förbi med -9 mot Södertäljes -10 i målskillnad.

 

De båda lagen står dock alltjämt på 40 poäng och med nio raka förluster för Leksand är det nu bara 4 poäng ner till Pantern under negativt kvalsträck. 4 poäng!

 

Botten börjar med andra ord komma väldigt obehagligt nära nu, men känslan är trots allt mer positiv nu efter en tids julledighet jämfört med hur det har sett ut tidigare. Roger Melin gör sin första match i båset imorgon, Calle Själin och Mattias Karlsson är tillbaka i laget och det ser ut att bli lapp på luckan för första gången den här säsongen, 7650 åskådare. Wow, det är så häftigt och det är en stor del i det som gör att jag älskar det här laget så vansinnigt mycket, att vi aldrig ger upp. Vilket annat lag hade fyllt arenan till sista stol med nio raka förluster i ryggen? Det är nog inte många i Sverige som hade gjort det, det vågar jag påstå.

 

Nu gör Leksand med stor sannolikhet det imorgon och det i en by som inte ens har 7650 invånare, där fyller man arenan till sista stol med nio raka förluster i ryggen. Det är så häftigt och imorgon är det med andra ord #AllaTillTegera som gäller, för då ska vi vända på det här!

 

Här är samtliga sex resultat från onsdagens matcher:

Vita hästen - Karlskoga 1-2

Almtuna - Västerås 4-3

Oskarshamn - Karlskrona 7-0

Björklöven - AIK 3-2

Modo - Västervik 2-4

Södertälje - Tingsryd 2-3

 

Jag skrev att Pantern har 4 poäng upp till Leksand över topp 8-sträcket. Vita hästen har 12 poäng upp till Pantern. Man är alltså tvärsist och jag har svårt att se hur man inte ska tvingas kvala sig kvar till våren. Här kom en ny blytung förlust mot Karlskoga, som alltså avgjorde med 6 sekunder kvar av matchen. Snacka om knäckande, i synnerhet för ett lag som själbförtroendemässigt redan var långt ner i källaren innan matchen. Nu har Hästen Modo hemma på torsdag. Inte heller det blir en enkel match att vinna, även om Modo här då på nytt gjorde en mindre bra insats när Västervik vann med 4-2 i Fjällräven center och därmed håller sig fortsatt över negativt kvalsträck. Det gör också Almtuna, som slog Västerås hemma med 4-3, ett Västerås som då, utan Samuel Ersson, förlorade igen. Det kan bli väldigt kostsamt för VIK nu när JVM drar igång borta i Kanada...

 

I toppen ångar Oskarshamn på. 7-0! mot Karlskrona är inget annat än ruggigt imponerande. Särskilt som KHK egentligen inte alls var utspelat, åtminstone inte i första perioden, som var jämn, men där Oskarshamn var betydligt mer effektivt när man väl fick chansen. Så fortsatte det även i andra och i tredje, då det redan stod 4-0, fanns inte så mycket kvar att ta av för Karlskronas del.

 

AIK åkte däremot på tredje raka förlusten när Björklöven vann med 3-2 inför ytterligare storpublik i A3 arena. För ett tag sedan var det ju fullsatt när Modo var på besök och nu var det 4754 åskådare, som fick se Mattias Granlund och kevin Loppatto vända AIK's 2-1 till 3-2 med drygt 3 minuter kvar att spela. Starkt av Löven, som därmed hakar på Modo och Karlskrona, som båda är 2 poäng före Björklöven.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0