Dyster hockeyhelg i Leksand

Leksands dystra svit fortsätter och man fortsätter att tappa mark. De tre raka förlusterna i senaste inlägget har nu byggts på till inte mindre än sju raka förluster och Leksand är nere på sjunde plats i tabellen, bara 3 poäng före Björklöven på åttonde plats och obehagliga 6 poäng före Södertälje under sträcket. Upp till AIK i toppen är det nu inte mindre än 20 poäng och till Oskarshamn på andraplatsen är det 15, så topp 2 och den Hockeyallsvenska finalen känns nästan bara att glömma som det ser ut nu. Man får snarare blicka neråt i tabellen. Visst, lagen i toppen kan också få svackor, men 15 resp. 20 poäng, det äter man inte bara upp sådär. Det tar tid.

AIK snittar 2,2 poäng/match, Oskarshamn 2,0 poäng/match.

Räkna då på Oskarshamn. IKO vinner 2/3 matcher. Var tredje match är alltså förlust. Skulle Leksand då gå helt rent, då skulle man vara ifatt Oskarshamn efter 42 spelade omgångar. Det är alltså slutspurten av serien.

Visst, Oskarshamn kan också dippa, men inte till den grad att Leksand skulle gå ifatt mycket tidigare än så. Ovan nämnda beräkning förutsätter ju dessutom attt Leksand fr.o.m. nu går rent och tar 3,0 poäng/match.

Det kommer givetvis inte att ske, så nej, Leksand lär med största sannolikhet få rikta in sig på slutspelsserien till våren och ta sig vidare den vägen. Det har man ju gjort framgångsrikt tidigare, men just nu finns det absolut ingenting som talar för att man ska göra det. Som det ser ut nu får man snarare slåss för att ens ta sig till slutspelsserien...

Hur har då de fyra senaste matcherna sett ut?

Vi delar upp det i två inlägg och tar hockeyhelgen i Leksand i det här inlägget och de två senaste matcherna i nästa inlägg.

Det är hursomhelst som sagt ingen munter historia.

Efter Västeråsmatchen vankades det då hockeyhelg i Leksand, där Tingsryd gästade på fredagen och Karlskoga på söndagen.

Det blev 0/6 poäng där och två väldigt blygsamma publiksiffror, 3672 åskådare mot Tingsryd och 4015 mot Karlskoga. Då ska vi komma ihåg att det var en fredagsmatch och en söndagsmatch. Med andra ord, inte riktigt vad man hade räknat med...

Resultatet på isen var nog inte heller riktigt vad man hade räknat med. Tingsryd vann med klara 5-1 och Karlskoga med 5-2. 0 poäng och en målskillnad på 3-10 på två hemmamatcher som båda två, sett till lagens roaster, borde ha varit 6/6 poäng.

Mot Tingsryd var det en ganska bra inledning, men när Max Lindroth gjorde 0-1 för Tingsryd efter knappt halva första perioden tappade Leksand allt och det var en helt rättvis ledning efter tjugo spelade minuter.

I andra perioden ökade Max Novak på till 0-2 innan Axel Bergkvist reducerade för Leksand, men när Tingsryd fick ytterligare en chans i powerplay precis i slutskedet av perioden så gjorde man 3-1, 14 sekunder från paus, på något sätt signifikativt för Leksands form just nu.

I tredje, när Leksand förväntades jaga och trampa på ordentligt kom knappt någon forsering alls. På hela tredje perioden sköt man bara sju skott och Tingsryd gjorde istället heelt välförtjänt både 4-1 och 5-1. Dessutom växer skadelistan ytterligare när Axel Brage aderades dit under matchen.

Nya tag två dagar senare mot karlskoga, men tyvärr fortsatte den dystra tränden.

Trots 31-18 i skott var det alltså bortalaget som vann med 2-5.

Leksand gjorde dock en hyfsad förstaperiod och genom Martin Karlsson kunde man t.o.m. ta ledningen i andra perioden, men fyra minuter senare var det kvitterat och trots 13-3 i skott bara i den andra perioden stod det 1-2 på tavlan efter densamma.

I tredje var det återigen dags föe Leksand att forsera, men forseringen kändes uddlös och istället var det Karlskoga som gjorde målen. Jesper Kokkonen gjorde både sitt fjärde och femte mål för säsongen när han dunkade in 3-1 och 4-1 för bortalaget.

Johan Porsberger reducerade visserligen för Leksand och man plockade även målvakten, men där hann man knappt ta in pucken i offensiv zon innan Karlskogaspelare fick tag i den och punkterade matchen med 5-2 i öppen kasse.

De båda omgångarnas samtliga resultat:
Leksand - Tingsryd 1-5
AIK - Karlskoga 7-3
Almtuna - Västervik 1-4
Karlskrona - Västerås 1-3
Björklöven - Modo 3-4 str
Pantern - Vita hästen 0-3
Oskarshamn - Södertälje 1-4

Leksand - Karlskoga 2-5
Tingsryd - Karlskrona 3-2
Västervik - AIK 1-2 SD
Modo - Almtuna 3-0
Södertälje - Pantern 3-4
Västerås - Oskarshamn 3-1
Vita hästen - Björklöven 3-4 SD

Om jag räknar rätt här så är det bara Leksand, Almtuna  och Oskarshamn som här tog 0/6 poäng, så för Leksands del, om vi ändå, trots allt, ska titta upp mot topp 2, så var det ju bra att Södertälje gjorde en väldigt stabil och bra bortamatch i Oskarshamn och att Västerås fortsätter att ösa på och seglar iväg ytterligare på tredje plats i tabellen. I och med IKO's förluster så närmar man sig ju dessutom topp 2 och frågan är väl hur långt det där faktiskt kan räcka, Thomas Paananens mannar bara går på som en maskin just nu...

AIK krossar BIK på Hovet med 7-3, efter att man haft 3-0 efter första perioden. Det var en ledning som man var nära på att tappa, för efter 56 sekunder i andra reducerade BIK och knappt 2 minuter senare satt nästa reducering i nät bakom Robin Wallin, som är ny i AIK medan johannes jönsson nu är skadad. AIK tog timeout och gjorde därefter 4-2, men 11 sekunder från paus gjorde Fredrik Forsberg sitt elfte mål för säsongen, men närmre än så kom aldrig Karlskoga, för Anton Holm gjorde sitt andra mål för kvällen 4 minuter in i slutakten och när Sam Marklund senare gjorde 6-3 var det inget snack om saken.

BIK fick ju dock sin revanch för den förlusten när man åkte upp till leksand och vann med 5-2. AIK fortsatte också att ta poäng, men Västervik gjorde det starkt och fick med sig en pinne, efter att Victor Öhman kvitterat för Västervik med 01:29 kvar att spela. Starkt av Västervik, som dessförinnan ju hade tagit tre tunga poäng i Uppsala när man bortaslog Almtuna med 4-1. Almtuna fortsatte sedan sin förlustrad i Övik när Modo vann med 3-0, ett Modo som fick med sig två pinnar från en fullsatt och kokande A3 arena i omgången efter, 5400 åskådare, när man bortaslogg Björklöven med 4-3 efter att Löven hämtat upp ett tidigt 0-2-underläge. Björklöven, som sedan fortsatte med jämna och täta matcher när man suddenslog Hästen med samma siffror, 4-3, ett par dagar senare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0