Timrå håller liv i matchserien, trots stor Karlskronadominans

Karlskrona hade chansen att säkra kontraktet inför nästan 5000 åskådare i NKT arena Karlskrona nu ikväll, men det gjorde man inte. Timrå vann med 3-1 och gjorde alltså precis det som Leksand måste göra imorgon, vann en bortamatch med kniven mot strupen och skakar därmed fram en match 6 uppe i Timrå på onsdag och jag lovar er, jäklar vilket drag det kommer vara där uppe då och om Timrå tar den också, då blir det en game 7 nere i Karlskrona på fredag och då tror jag fasen att Timrå tar det där, men nu ska vi inte gå händelserna i föeväg.

Nu är vi vid match 5, en match som Timrå som sagt vann med 3-1, efter att Karlskrona dominerat något monumentalt mycket, vann skotten med 18-4 i 1:a perioden och 16-3 i 2:a. Ändå stod det "bara" 1-1, faktiskt 0-1 efter den 1:a perioden, där KHK alltså sköt fler skott än vad Timrå gjorde på hela matchen.

Det var ungefär alltså samma matchbild som i Leksand igår, där hemmalaget dominerade stort, men där bortalaget hade marginalerna och flytet med sig, plus en storspelande Henrik Haukeland. När KHK till slut ändå fick hål på honom där i 2:a perioden, då trodde jag Karlskrona skulle ta hem det där, att det skulle bli lite som "proppen ur", men så blev det inte och i 3:e perioden var det istället Timrå som tog över hela spelet och ägde stora delar av det. Man vann skotten med 10-6 och ungdomarna Jacob Olofsson och Jonathan Dahlén visade vägen med varsitt mål på 01:09. Det var 2 mål som Karlskrona aldrig hämtade sig ifrån. Faktum var att Timrå hade matchen under full konttroll och det var egentligen aldrig riktigt nära att hemmalaget skulle ta ikapp det där.

Där ser man hur mycket ett mål kan göra. Timrå stod emot Karlskronas press i 40 minuter, Henrik Haukeland motade 33 skott, totalt 39 skott under matchens gång, och sedan fick Timrå ett relativt tidigt mål i 3:e perioden och så svängde det över helt och hållet.

Det är något liknande Leksand får sträva mot imorgon också, för räkna med att Mora då kommer gå ut stenhårt. Då gäller det att stå emot. Mora har visserligen inte dominerat matchbilderna egentligen någon gång under de 4 matcher som hittills har spelats, det är snarare Leksand som har fört spelet, men imorgon kan Mora avgöra inför hemmapubliken, så räkna med att de kommer gå för det då och då gäller det som sagt att hålla emot och sätta sina chanser när de dyker upp. Då kan det gå vägen, precis som det gjorde för Timrå här och den där 6:e martchen i Timrå på onsdag ska bli väldigt intressant att följa!