Kvalserien till Allsvenskan, omgång 9

I näst sista omgången av kvalserien upp till Allsvenskan så var det ju i princip klart att Västerås var tillbaka i Allsvenskan, efter ett år i Hockeyettan. Man var 6 poäng före 3:an och 4:an, Borlänge och Huddinge. Dessutom var Vässtervik 5 poäng före båda desa, så saken var i princip klar inför omgång 9, men inte helt klar i teorin och därför kunde det ändå vara viktiga matcher kvar.

Såhär gick det i omgång 9:

Västerås - Troja 2-3 str
Huddinge - Piteå 2-1 str
Borlänge - Västervik 0-3

Västerås tog 1 poäng, Västervik tog full pott, samtidigt som både Huddinge och Borlänge tappade poäng. Därmed var saken klar. Västerås var 5 poäng före Huddinge och Västervik var gick då upp i ledningen av serien och var 6 poäng före Huddinge. Saken var alltså helt klar. Västervik håller sig kvar i Allsvenskan till nästa säsong och Västerås är tillbaka igen.

Det var hela 4 505 åskådare på plats i ABB arena och trots att det blev förlust i sudden, efter att Fredrik Johansson både reducerat och kvitterat för Västerås, efter att ett desperat Troja gått upp till 0-2. Troja behövde ju 3 poäng för att ens ha chansen att ta en plats bland de 2, samtidigt som Västervik förlorade. Nu hände inget av det och även om Sebastian Benker blev matchhjälte för Troja så var det ändå alla Västeråsfans som gick gladast från arenan.

Även Västerviks fans uppe i Borlänge, om där nu fanns några tillresta fans, drog nog en lättnadens suck när Jonas Fransson höll nollan och Jörgen Karterud x2 och Emil Wahlberg såg till att Västervik kunde vinna med 3-0 inför 912 åskådare i Borlänge ishall.

Så mycket folk var det inte på plats i Huddinge och Björkängshallen, trots att hemmalaget fortfarande hade chansen att nå Allsvenskan och att det var säsongens sista hemmamatch. Ändå kom det bara 283 personer. Tråkigt. Visst, Huddinge är inget publiklag, men fler än 283 personer tycker man att det borde komma till säsongens sista hemmamatch.
Huddinge vann dessutom med 2-1 efter straffar, när Alexander Anderberg blev matchhjälte i straffläggningen.

Det gjorde att tabellen såg ut såhär efter 9 spelade omgångar:

1, Västervik 19p +10
2, Västerås 18p +7
3, Huddinge 13p -5
4, Troja 12p +5
5, Borlänge 11p -4
6, Piteå 8p -13

Vi säger därmed också grattis till Västervik och Västerås, som båda spelar i Allsvenskan nästa säsong!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0