Kvalserien till Allsvenskan, omgång 8

2 omgångar återstår nu av den hypeerjämna och intressanta kvalserien upp till Allsvenskan och efter omgång 8 kan vi mer eller mindre gratulera Västerås till återkomsten i Allsvenskan, även om det i teorin är möjligt att de fortfarande ska missa. Det är ungefär samma läge som Leksand var i inför matchen mot Rögle i kvalserien 2013, risken att missa fanns i princip, men den var i det närmaste obefintlig och lite så är det för Västerås nu också. Man är nämligen 6 poäng före både Borlänge och Huddinge på 3:e och 4:e plats i tabellen. De båda har dessutom sämre målskillnad än vad Västerås har, men som sagt, helt 100% klart är det inte.

Såhär gick det iaf i omgång 8:

Trojja - Borlänge 5-6 SD
Västerås - Huddinge 6-0
Piteå - Västervik 1-2 str

Riktigt starkt av Västerås att krossa Huddinge med hela 6-0 och det gjorde ju inte direkt målskillnaden sämre. Man har nu +8 mot Huddinges -6. Alexander Lindelöf och Marcus Bergman gjorde 2 mål var och så satte veteranen Conny Strömberg, som ju dessutom har ritat på för ytterligare en säsong i Västerås, en kasse och Oskar Pettersson avslutade målskyttet med 16:31 på klockan i 3:e perioden. Mycket folk var det också på plats i ABB arena, 4 101 åskådare.

Tyngre gick det för Troja, som inte låg bra till innan omgång 8 med sina 9 poäng och inte blev det bättre av att Borlänge gjorde 0-1 efter 14 sekunder och gick upp till 0-2 innan Tor Immo kunde reducera för Troja. Borlänge drygade dock ut ytterligare innan perioden var slut och i 2:a perioden bytte man först målvakt, men stackars Johan Nielsen höll bara nollan i 01:08 innan Borlänge hade gjort 4-1. Då tog Troja timeout och reduceringen kom också senare i perioden, men det stod ändå 2-5 på tavlan inför den 3:e perioden och det var tyst som i graven i Sunnerbohov. Då gav sig Troja fan på att de iaf skulle ge sig själva en chans. Tor Immo reducerade efter 01:52, han gjorde 4-5 bara 2 minuter senare och vips så hade Troja vittring igen. Kvitteringen kom också, efter 17:37 satt 5-5 i nät bakom Marcus Hellgren och 14-4 i skott i 3:e perioden gav onekligen utdelning. Med tanke på det så var nog Troja relativt nöjda med 1 poäng, men den där bonuspoängen hade kunnat bli väldigt viktig. Nu var det Borlänge som tog hand om den, efter att Adam Byström-Johansson avgjort i förlängningen. Därmed ser det trots allt fortfarande väldigt mörkt ut föt Troja, som alltså är 6 poäng bakom Västervik på 2:a plats, med just 6 poäng kvar att spela om. Troja måste altså gå rent och Västervik får inte ta en enda poäng. Det kan gå, men jag tror det ska till mycket för det. Dessutom måste man förbi både Borlänge och Huddinge på vägen. Därför hade den där extrapoängen varit extremt viktig för Troja, eftersom att man då hade passerat båda dessa lagen i kraft av bättre målskillnad än vad Huddinge har.

Både Huddinge och Borlänge har dock fortfarande chansen att ta sig förbi Västervik. Man är 5 poäng bakom, efter att Västervik tappat poäng uppe i Piteå, trots att man vann skotten med 33-17. Joel Wennström var dock strålande i Piteåkassen och räddade poängen åt sitt Piteå, men till slut fick han ändå kapitulera, när Christopher Fish avgjorde i den 8:e straffomgången och såg till att Västervik fick med sig bonuspoängen hem och det var också en poäng som gör att man får lite mer marginal jämt mot Huddinge och Borlänge.

Tabeellen ser nu i vilkert fall ut såhär med 2 omgångar kvar att spela:

1, Västerås 17p +8
2, Västervik 16p +7
3, Borlänge 11p -1
4, Huddinge 11p -6
5, Troja 10p +4
6, Piteå 7p -12

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0