Kvalserien mot Allsvenskan har nu hunnit halvvägs och vi har då en ny serieledare i form av Västerviks IK. Detta efter dagens resultat i omgång 5.

Såhär gick det där:

Borlänge - Piteå 2-3
Huddinge - Troja 2-1
Västerås - Västervik 1-3

I det så viktiga mötet i Västerås vann alltså Västervik med 3-1. Detta inför ögonen på 4 511 åskådare, med andra ord en riktigt riktigt bra publiksiffra, även med Allsvenska mått. det var också hemmalaget som tog ledningen när Oskar Pettersson hittade nätet bakom jonas Fransson, som nu vaktade kassen i bortalaget.

Ledningen höll sig dock inte många minuter, för strax därefter hade Andreas Frisk kvitterat för Västervik och innan 2:a perioden var över hade Alexander Viklund också gjort 2-1 för bortalaget, som sedan höll undan och avgjorde i slutskedet av matchen. En riktigt tung bortaseger för Västervik, som härnäst åker till Ljungby, samtidigt som Västerås tar sig an Piteå.

Just Piteå stod för en snygg vändning i Borlänge, där man vände 2-0 till 2-3 på drygt 5 minuter i 2:a perioden. Detta efter att Borlänge hade gjort 2 snabba mål av varsin Marcus i 1:a perioden, Markus Nygren 1-0 och Marcus Lindeborg 2-0 strax därefter. Jonatan Harju reducerade dock för Piteå efter drygt 14 minuter i 2:a perioden och sedan vet jag inte riktigt vad Borlänge höll på med, om man hade gått på pausvila lite i förskott eller något, för efter 19:06 stod det 2-1 på tavlan. 19:07 kvitterade samme Harju och med 19:42 på klockan gav Carl Becker Piteå ledningen. Snacka om vändning och det var också en vändning som Borlänge inte lyckades kvittera i 3:e perioden, trots 10-3 i skott, utan Piteå vann matchen med 3-2 och tog därmed sin 1:a trepoängare i den här serien.

Också Huddinge tog 3 tunga poäng när man genom 2 snabba mål i 2:a perioden grundlade sin seger. Trojja reducerade i inledningen av 3:e, men Huddinge och Rasmus Hedström höll emot.