Sjukaste Skånederbyt i Ängelholm!

Idag spelades sjukaste Skånederbyt i Ängelholm. Det var ett rögle som bara hade gjort 3 mål på 3 matcher innan dagens match och tagit 0 poäng, mot ett Malmö som hade öst in 13 mål och tagit 7 poäng. Dessutom möttes ju de båda lagen i premiären och då vann malmö med 5-0. Så det mesta talade väl för Röddhökarna här om jag ska vara helt ärlig...

Här gjorde dock Sebastian Collberg 1-0 efter 02:58. Edwin Hedberg gjorde 2-0 efter 03:41 och Bryan Lerg 3-0 efter 07:23. På 07:23 hade Rögle alltså plötsligt gjort lika många mål som man tidigare hade gjort på 180 minuter. Wow!

Det stannade dock inte där. Allt annat än det. För bara innan den 1:a perioden var slut hade Nichlas Hardt reducerat för Malmö och i 2:a perioden fick vi se ytterligare 4 mål. Först gjorde Mathias From 4-1 innan Malmö återigen reducerade till 4-2 genom Jens Olsson. Rögle ökade dock på igen, bara 2 minuter efter Malmös reducering, men bara halvminuten senare satt en ny reducering i nät bakom Emil Kruse och det var 5-3 efter 2 spelade perioder!

Fortfarande skulle det dock hända grejer. Mycket grejer, för i 3:e perioden fick vi se inte mindre än 6 mål till! Först reducerade Robin alvarez innan Rögle 17 sekunder senare gjorde 6-4. Malmö hade dock inte gett upp och Andy Mielle reducerade på nytt, men återigen tog det bara 27 sekunder innan Rögle gjorde 7-5. Då återstod det bara drygt 6 minuter av matchen, men varför skulle det vara slut här? Nej precis. Malmö hann både reducera och kvittera innan 60 minuter var spelade och det var alltså 7-7 efter 3 spelade perioder! Hur galet är inte det?

I sudden tog det bara 30 sekunder innan Craig Schira avgjorde fram till 8-7 för Rögle, men fattar ni? 15 mål i en enda hockeymatch och detta Rögle, som bara hade mäktat med 3 mål på lika många matcher innan dagens match. Nu gör man 8 mål i en och samma match! Samtidigt fortsätter man att släppa in mängder med mål, 24 mål på 4 matcher är det nu, alltså i snitt 6 mål bakåt/match. Det är allt annat än bra, men här räckte det ändå, mot alla odds, när Oscar Alsenfelt av alla målvakter, han som var SHL's bästa målvakt förra säsongen, släppte in 8 mål och bara hade en räddningsprocent på 60,00%!

Växjö - Frölunda 3-1

Örebro hade stenkoll på Brynäs i 2 perioder och ingenting talade för Brynäs, som såg ut att gå mot ännu en förlust, men i 3:e perioden vände Gävlelaget och kevin Clark, som inte hade gjort många rätt ditills, avgjorde med 01:33 kvar att spela.

Samma sak var det i Luleå, fast inte i ordinarie matchtid. Luleå hade bra koll på LHC och gjorde t.o.m. mål i boxplay, men i 3:e perioden hämtade LHC upp 1-3 till 3-3 på dryga minuten och i sudden avjorde sedan Andrew Gordon för bortalaget.

HV gjorde bara ett mål i Karlskrona, men det räckte när hemmalaget inte gjorde något. martin Törnbergs 0-1 efter 19:49 i 2:a perioden blev därför avgörande och HV toppar därmed fortfarande tabellen med 14 poäng, 1 poäng före Växjö, som ju slog Frölunda i ett riktigt tungviktsmöte. Växjö har dock en match mindre spelad. Rögle och brynäs är fortfarande i botten, Brynäs på lika många ppoäng, 4, som mora över sträcket. Mora, som här föll för 2:a matchen i rad. Man förlorade med 3-0 nere i karlskrona tidigare i veckan.