Sex raka blev det

För i lördags slog Leksand tillbaka Björklöven med 2-1 efter straffar i ett fullsatt och kokande Tegera arena, samtidigt som den nya mediakuben, som är den största i Europa, invigdes. Jag minns inte exakt, men tror den är typ 160 kvm stor, till skillnad från den gamla, som var typ 50. Det sägs t.o.m. att den nya kuben ska vara lika stor som en lägenhet på 48 kvm på insidan. Det är mäktigt.

Ser man till hela den matchen så borde det nog i vilket fall ha varit 3 poäng istället för 2, men Adam Werner gjord en enorm insats, stod på huvudet och räddade poängen åt Löven, inte minst på Oskar Langs jätteläge några minuter från slutet, när han var helt sopren framför Werner, men han lyckades ändå rädda det skottet på något sätt.

Trots det blev det till slut ändå seger, efter att Alex Friesen blivit matchhjälte för 2:a matchen i rad, när han var den enda som gjorde mål under straffläggningen, precis som mot Södertälje.

Sedan var det nog många som trodde att det skulle bli 7:e raka nu ikväll, när Leksand gästade ljungby, men så blev det alltså inte. Man fick visserligen med sig 1 poäng, men det var ändå Troja som fick med sig bonuspoängen, efter att Thor Immo avjort för hemmalaget dryga minuten in i förlängningen.

Ändå vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om matchen. På förhand och i stort ska det givetvis vara 3 poäng, men med tanke på hur dålig 1:a perioden var så var det ändå bra att få med sig poäng från den här matchen.

I 1:a perioden gjorde Troja nämligen både 1-0 och 2-0, båda målen på bjudningar från Leksand efter att man tappat puck i egen zon eller på väg ut ur densamma.

3-0 var sedan inte heller långt bort, men istället kunde Alex Friesen reducera med ett riktigt konstmål i numerärt underläge. Snyggt och han är riktigt bra just nu, den gode Friesen!

Leksand vände sedan också på steken, gjorde 2-2 i 2:a perioden, efter att man dessutom haft en puck inne som dömdes bort, och 3-2 i upptakten av 3:e perioden, ett kanonskott från Tobbe Fopp från blå, varefter Troja kvitterade med ett direktskott på tekning, smack bara rakt upp i krysset bakom Tex. Leksand såg sedan ändå ut att gå mot 7:e raka när Porsberger gjorde 4-3 med knappt 4 minuter kvar att spela, men Troja lyckades ändå kvittera en gång till och sedan fick man som sagt också med sig bonuspoängen.

Så jag vet inte.
Klart det är bra att hämta upp ett 0-2-underläge på bortais, men med tanke på att 2 av Trojas 4 mål var bjudningar och att man ändå hade både 3-2 och 4-3, dessutom bara med några minuter kvar att spela, så känns det ändå som 2 förlorade poäng måste jag nog säga. Hade man inte slarvat så i 1:a perioden, då hade man inte heller behövt hämta upp 0-2-undeläget och då hade man istället vunnit matchen med 4-2.
Så nej, det känns tyvärr som 2 bortslarvade poäng får jag nog ändå säga...

I övrigt var det överraskande att Timrå föll i Uppsala med 5-3, efter att Almtuna haft hela 5-1 där en stund. Timrå leder dock fortfarande serien med 34 poäng, 4 före Pantern som är 2:a med 30. Leksand går i och med kvällens poäng upp på 25 pinnar och parkerar på 7:e plats i tabellen. Så det är jämnt som tusan. Hade man tagit 3 poäng här, då hade man istället legat 5:a med 27 poäng, samma som 3:an AIK, som slog tingsryd med 0-3, och 4:an Oskarshamn, som förlorade mot Pantern igår.

Nästa match för Leksands del är hemma mot Modo på lördag. Det lär bli mycket folk då också, över 5000 biljetter var sålda redan igår och senast Modo var i Leksand, ja, då vann Leksand med 5-4 och vaskade fram den där game 7 i direktkvalet för drygt 1,5 år sedan nu. Vi hoppas givetvis på samma utgång nu på lördag, även om den matchen inte riktigt betyder lika mycket.