Västervik i förarsätet efter första omgången av Slutspelsserien

Igår drog då Slutspelsserien igång och det var Västervik som tog emot Pantern, Timrå gästade Hovet och Tingsryd gästades av Almtuna.

På Hovet var det AIK och Daniel Olsson-Trkulja som tog ledningen i powerplay, innan Tingsryd kviterade bara minuten senare. Sedan gick AIK från 1-1 till 4-1 på dryga minuten, när Mikael Lindqvist först gjorde 2-1, 28 sekunder senare gjorde han även 3-1 och så satte Jonas Almtorp 4-1 och matchen kändes avgjord. så blev det dock inte. Det blev spänning in i det sista, för Timrå reducerade i 2:a perioden och Elias Pettersson satte sedan 4-3 05:34 in i 3:e. AIK's fina spel från 1:a perioden var som bortblåst. Timrå tryckte på ordentligt och kvitteringen var inte långt bort där mot slutet, men AIK höll undan, vann med 4-3 och har skaffat sig ett bra läge inför fortsättningen av serien.

Västervik har dock det bästa utgångsläget. Man hade enorm utdelning i 1:a perioden när man gjorde mål på 2/6 skott, alltså 33%. Wow, imponerande! Conny Strömberg satte 1-0 redan efter 21 sekunder och Olle liss gjorde 2-0. Sedan ökade Emil Wahlberg på till 3-0 i 2:a perioden innan Pantern reducerade. Bara 2 minuter senare ökade dock Västervik på till 4-1. Pantern reducerade igen, men Västervik höll undan och gjorde 5-2 i öppen kasse.

Till slut var det en jämn historia mellan Tingsryd och Almtuna, precis som jag förutspådde. Det stod 0-0 efter 1:a perioden, 0-0 efter 2 spelade perioder och 0-0 enda tills det återstod 03:42 av matchen. Då gjorde Filip Owesson 1-0 för Tingsryd. Det blev också matchavgörande. Snacka om tungt för Almtuna, i synnerhet som man sköt 38 skott mot Niklas Rubin i hemmakassen. Han var dock riktigt bra och höll nollan. Starkt!