Kvartsfinalerna i SM-slutspelet rulla vidare. Omgång 2 och 3 är klara och såhär har det gått.

Malmö - Växjö 2-3 SD
Skellefteå - Frölunda 4-1
Brynäs - Linköping 3-2
Färjestad - HV71 1-3

Malmö fortsätter att imponera. Växjö fick slita ordentligt för att ta hem den där matchen. Faktum var att Malmö hade 2-0 efter 05:21 i 2:a perioden. Växjö reste sig dock igen och Emil Pettersson reducerade och Erik josefsson kvitterade, båda målen i 2:a perioden. Matchen gick sedan till förlängning och där trodde Malmö att man hade avgjort bara sekunder in i 4:e perioden, men målet dömdes bort. varför är lite oklart, men istället kunde Emil Pettersson göra sitt 2:a mål för kvällen några minuter senare, när han istället avgjorde för bortalaget.

Frölunda tystade hela Skellefteå kraft arena när Joel Lundqvist fick stå helt omarkerad och slå in 0-1 efter bara 14 sekunder. Snacka om chockstart för Skellefteå och det tog ett tag innan man hämtade sig efter det målet. Inte förrän i 2:a perioden kom kvitteringen och då var det Axel Holmström, som har haft sådana skadeproblem, som nätade för hemmalaget och bara 2 minuter senare hade man vänt på steken när Andreas Wingerli gjorde mål för Skellefteå. Skellefteå hade nu tagit över matchen och att det stod 4-1 på tavlan vid slutsignalen, det var inte alls orättvist.

Brynäs fortsätter att imponera. 0-6 i Saab arena i match 1 följdes upp av 3-2 här, men spelmässigt såg man betydligt mer överlägsna ut än vad siffrorna visar under stora delar av matchen. Linus Ölund gjorde 1-0 för hemmalaget i 2:a perioden och även om Marcel Müller och Broc Little såg till att LHC hade vänt på steken innan 2:a perioden var över så kunde Brynäs vända tillbaka matchen i 3:e, genom mål av Jonathan Pudas och Simon Bertilsson, som typ inte har gjort mål på hur länge som helst. Nu klev han dock fram och satte matchavgörande 3-2 för Brynäs.

Samma siffror som HV vann med i match 1 vann man också med här. martin Törnberg gjorde 1-0 för hV efter 10 minuter. John Persson kvitterade för FBK knappt 3 minuter från paus i 2:a perioden. 1-1 efter 2 perioder där och matchen hade kanske utvecklats annorlunda. nu blev det trots allt inte så, för Ted Brithén gjorde 2-1 för HV 01:13 från paus. Ett oerhört psykologiskt viktigt mål för HV, som sedan höll undan och vann matchen med 3-1.

2-0 i matcher till Brynäs och HV71 alltså, 1-1 mellan Frölunda och Skellefteå och mellan Växjö och Malmö.

Omgång 3

Växjö - Malmö 3-4
Frölunda - Skellefteå 2-3
Linköping - Brynäs 2-1
HV71 - Färjestad 4-3 SD

Alltså, Malmö fortsätter att imponera och gör det fruktansvärt bra. Här snor man alltså en match till i Vida arena, precis som man gjorde i match 1. Frederik Storm gjorde 0-1 med 18:51 på klockan i 1:a perioden. Linus Fröberg kvitterade, men när Dennis Everberg fick matchstraff för en väldigt ful crosschecking, rakt på halsen på en Malmöspelare, så utnytjade Malmö det efterföljande powerplayet på bästa sätt när Ilari Filppula gjorde 2-1. Sedan hade man återigen marginalerna med sig när Christoffer Forsberg gjorde 3-1 med 19:32 på klockan i 2:a perioden. Växjö kröp närmre i 3:e perioden när Josh Hennessy reducerade bara 01:34 in i perioden, 1 sekund snabbare än kvitteringen i 2:a perioden, som kom efter 01:35. Rhett Rakhshani gjorde dock 4-2 för Malmö och Växjö kröp närmre, men då var det bara sekunder kvar att spela och Malmö tog en oerhört tung bortaseger i den här matchserien.

En bortaseger tog också Skellefteå, efter att Axel Holmström gjort 2 av målen, både 0-1 och 1-2. Jimmi Eriksson gjorde sedan 3-1 för SAIK, bara 4 minuter efter Holmströms 2-1-mål. Frölunda kröp också närmre, precis som Växjö, men nådde aldrig hela vägen fram.

LHC grep sista halmstrået för att hålla liv i den här kvartsfinalserien. 3-0 till Brynäs här och det hade nog varit ridå för Linköping. Nu tog man sig samman och vann match 3 med 2-1, efter att Ken-Andre Olimb avjort 14:03 in i 3:e perioden. Viktigt, väldigt viktigt, för LHC.

För Färjestads del ser det tyngre ut. Här gjorde man förvisso en bra bortamatch och hade 2-1 efter den 2:a perioden, efter ett sent leedningsmål signerat John Persson. HV kvitterade dock bara några minuter in i 3:e och i powerplay med 17:36 på klockan kunde Simon Önerud, som också gjorde 2-2, göra 3-2 för HV och alla trodde att det var segermålet. Det blev det dock inte, för Färjestad samlade kraft och lyckades kvittera, 51 sekunder från slutet. I sudden var det dock ändå HV som drog det längsta strået när Andreas Borgman gjorde 4-3 redan efter 01:26.