Växjö - Malmö 1-2 SD
Frölunda - Skellefteå 3-0
HV71 - Färjjestad 3-1
Linköping - Brynäs 0-6

Några rejäla skrällar redan här. Först och främst Malmö, som alltså vinner 1:a matchen i Växjö. Ruggigt imponerande av Redhawks, men jag är inte alls överraskad. Jag tror fortfarande att Växjö kommer vinna den där serien, men Oscar Alsenfelt är enormt fenomenal i kassen och här räddade han kvar Malmö i inledningen av matchen, där Växjö bara öste på framåt och sköljde över Malmö. Ju längre perioden gick, ju jämnare blev dock spelet och i 2:a perioden var det också malmö som kunde ta ledningen genom Robin Alvarez. Det såg också ut att bli matchens enda mål, för trots att Växjö matade skott mot Alsenfelt så höll han emot. Enda tills det återstod 10 sekunder att spela. Då satt till slut kvitteringen i nät. Tuomas Kiiskinen var det som jorde målet och fick hela hallen att explodera i ett enormt jubel. då trodde jag att Växjö skulle ta det där i sudden och man hade också chansen när Rhett Rakhshani åkte ut 2 minuter, men malmö redde ut det och efter ett fruktlöst powerplay även av Malmö så kunde Nichlas Hardt till slut avgöra för bortalaget, efter 16:51 i 4:e perioden, också det i powerplay.

Den andra skrällen här är att Brynäs slår LHC borta. Det i sig är kanske ingen superskräll, men sättet man gör det på är imponerande. Man tvålar alltså dit LHC med hela 6-0, på bortais. Wow, det är respekt! Jesper Jensen satte 0-1 reden efter 27 sekunder och sedan ökade han på till 0-2 i powerplay några minuter senare. Daniel Mannberg satte 0-3 knappt 2 minuter från paus i 1:a perioden och då fick Markus Högberg nog. Jakob Johansson hade dock inte en så mycket bättre kväll han heller, för Lukas kilström gjorde 0-4 01:30 in i 2:a perioden och sedan fick han släppa ytterligare 2 puckar förbi sig. Nej, den här matchen vill nog hemmalaget helst glömma, men Brynäs får precis den start man ville ha på den här matchserien och kan man rida vidare på det här även i match 2, då blir pressen väldigt stor på LHC...

I Göteborg fick Skellefteå inte mindre än 2 mål bortdömda i 1:a perioden och istället var det Frölunda som gjorde 1-0 50 sekunder från paus i 2:a perioden och sedan ökade på till 2-0 direkt i upptakten av 3:e. Skellefteå var inte dåliga, men oj så det studsade stolpe ut för Västerbottningarna. Frölunda hade verkligen marginalerna med sig och vann till slut med 3-0.

HV fick en dålig start av matchen när Färjestad tog ledningen redan efter 01:39, men sedan spikade Linus Söderström igen och när David Ullström sköt 2-1 med 3 minuter kvar att spela i 3:e perioden, då var det nästan eufori bland de 6796 åskådarna i Kinnarps arena. Färjestad plockade Lars Haugen, som jag inte riktigt vet varför man valde att ställa i mål, men då kunde HV punktera matchen med 3-1 i öppen kasse.