Rögle klart för SHL

Efter 4-0 i matcher mot Bofors, men det satt långt in och jag tycker nog att Rögle har haft en del tur under de här matcherna, för BIK har definitivt inte varit utspelade. Man hade ju 0-2 efter 2 perioder i match 1, man tog ledningen med knappt 10 minuter kvar i match 2, hade 0-1 tills det återstod 3 minuter i match 3 och här, i match 4, gjorde man en grym upphämtning precis i slutet. Rögle hade 3-2 och var på väg mot ett säkrat kontrakt. BIK hade plockat en strålande Emil Kruse och spelade 6 mot 5. då gjorde Rögle 4-2 i öppen kasse och det såg avgjort, stängt och förseglat ut. Bofors ville dock annat och precis som AIK gjorde i match 3 i playoffspelet så gjorde BIK 2 mål i matchens slutskede. Simon Matsson skrinnade sig loss på ena kanten och prickade in 3-4 med 17:59 på klockan och med 17 sekunder kvar att spela och återigen i spel 6 mot 5 så kunde Theodor Lennström göra 4-4. Wow, vilken avslutning av Bofors, som dessutom fick en gyllene chans att avgöra matchen i inleedningen av 4:e perioden när en Röglespelare åkte ut i slutet av 3:e perioden och det var sannerligen inte långt bort att avgörandet satt i nät bakom Anders Lindbäck, men, återigen, Lindbäck är precis en sådär trygg och stabil målvakt som man vill ha i ett sådant här läge och det var en ren guldvärvning från Rögles sida, precis som Honken var för Karlskrona förra året. Nu räddade Lindbäck kvar Rögle i matchen, som bara fortsatte, och fortsatte. 4:e perioden övergick i en 5:e period, isen spolades på nytt, för 2:a gången inför en 5:e period på kort tid i Nobelhallen. Den här gången blev det dock, tyvärr, inget lyckligt slut, för efter nästan 5 hela perioder, med 14:20 på klockan och efter nästan totalt 95 minuters ishockey så kunde tysken Felix Schütz bli stor matchhjälte för Rögle, när han sköt 5-4 för Ängelholmarna, som därmed vinner även den här täta och jämna matchen och även hela matchserien med 4-0 i matcher.

Jag tycker inte riktigt det speglar hela serien. Visst, Rögle har totalt sett varit bättre, men som BIK har spelat så tycker jag man åtminstone hade varit värd en, kanske t.o.m. 2, segrar. Jag tror som sagt inte att man hade kunnat rubba Rögle över 7 matcher, men 4-0 till Rögle, det tycker jag är lite stora siffror.

nåväl, nu är det som det är och vi säger väl grattis till Rögle till säkrat SHL-spel även nästa säsong. Samtidigt kan jag inte låta bli att bli lite bitter, för tänk om Leksand hade fixat den där 13:e platsen i serien, då hade man visserligen riskerat att få möta AIK, men nu blev det inte så och då hade man fått möta bofors och det hade varit Rögle som hade ställts mot Mora. Det var lite samma sak för 2 år sedan också. Då klarade Leksand av att sluta näst sist, men då var det Modo, som blev jumbo i SHL, som ändå drog vinstlotten och fick möta ett redan nöjt Vita hästen som man slog med 4-0 i matcher. så nej, Leksand har inte haft tur med sina motståndare under de här åren, men Rögle hade det och nu är man klara för SHL även nästa säsong.