Rafflande avslutning väntar på tisdag!

Som jag skrev i förra inlägget så skulle matchen här i den 4:e omgången av Slutspelsserien i Allsvenskan mellan AIK och Västervik på Hovet bli enormt viktig och kanske t.o.m. helt avgörande. AIK-seger och man skulle vara 4 poäng före Västervik inför sista omgången. Västervikseger och man skulle ta över förarsätet igen och vara 2 poäng före AIK inför sista omgången.

Wow, vilken drabbning det skulle bli! det blev det också och spännande var det hela vägen in i mål. Väldigt spännande. 6734 åskådare på Hovet ville så gärna se sitt AIK bli klara vinnare av Slutspelsserien redan här och man visste hur viktig den här matchen var. Det var den också och det började bra när Jesper Frödén fick ljudvolymen på Hovet att gå i taket när han gjorde 1-0 för AIK efter 04:38 av 2:a perioden. Västervik kom dock tillbaka och Dan Pettersson kvitterade bara 4 minuter senare och så gjorde Mats Josten Fröshaug 2-1 för Västervik knappt 2 minuter från paus i 2:a perioden. Vips så var stämningen och ljudvolymen betydligt mer dämpad. Josten Fröshaugs mål såg också ut att bli matchavgörande, för trots att AIK vann skotten med 10-6 i 3:e perioden så kom man inte närmre. Jonas Fransson var rena väggen i kassen, men man gjorde ett sista desperat försök, plockade Kroselj och faktiskt satt 2-2 i nät då, bara 11 sekunder från slutsignalen. 11 sekunder var alltså Västervik ifrån att koppla ett järngrepp om det här. Nu fick AIK med sig 1 poäng, för efter 02:40 av förlängningen kunde ändå Joacim Hedblad skjuta bonuspoängen till Västervik. Det, mina damer och herrar, gör att vi har en enormt rafflande avslutning att vänta nu på tisdag. Båda lagen står nämligen på 11 poäng. AIK är 1:a och Västervik är 2:a. AIK har +6 och Västervik +5 i målskillnad. Det kan alltså bli en ren målskillnadsuppgörelse, i år Igen. Vinner båda lagen gäller det för Västervik att vinna med 2 mål mer än AIK. Förlorar båda lagen gäller det att förlora med udamålet för AIK. Uddamålsförlust för Västervik och förlust med 3 mål för AIK gör att Västervik klättrar förbi. Västervik möter Tingsryd hemma och AIK åker till Uppsala. varken Tingsryd eller Almtuna har något att spela för, men spontant känns det ändå som lite fördel Västervik, eftersom att man har hemmaplan. Räkna med att det kommer vara fullsatt i Plivit tradehallen och räkna med invasion av gnagare i Uppsala. Wow, det kommer bli häftigt, men oj vilken skräll om nykomlingen Västervik skulle gå vidare till playoff mot BIK och att AIK, som har gått som tåget här på slutet och som jag håller fast vid lär vara största hotet för Rögle, missar vidare spel!

Resultaten i omgång 4:
AIK - Västervik 2-3 SD
Tingsryd - Pantern 4-1
timrå - Almtuna 3-2 str

tingsryd studsade tillbaka ordentligt efter 5-0-förlusten på Hovet och i säsongens sista hemmamatch, inför 1656 åskådare, såg man till att släcka Pantern sista hopp i den här serien. Annars gick det ju precis så som Pantern hoppades på innan omgången, nämligen att Västervik vann i sudden eller på straffar mot AIK. Hade Pantern då vunnit här, då hade man varit 3 poäng bakom de båda i täten och det hade fortfarande funnits en chans för dem att vinna serien. Det finns det inte nu längre, efter att Zack Phillips, Niklas johansson, Adam Smidt och Christopher Bengtsson nätat varsin gång och sett till att Tingsryd vann matchen med 4-1.

Tabell

1, AIK 11p +6
2, Västervik 11p +5
3, Tingsryd 6p -5
4, Timrå 5p +1
5, Pantern 5p -6
6, Almtuna 4p -1


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0