Playin - Omgång 2 och 3, + kvartsfinalstippning

Playinserierna i SHL är nu färdigspelade och såhär gick det i omgång 2 och ev. 3, där ju Färjestad och Malmö hade med sig 1-0 i matcher efter omgång 1.

Omgång 2

Djurgården - Färjestad 4-3 SD
Luleå - Malmö 4-5

Ett fullsatt, sjungande och gungande Hovet bar till slut fram Djurgården till seger, men det satt långt in och det krävdes förlängning för att skilja de båda lagen åt. Där var det den så skadeförföljde Gustav Possler som avgjorde för Djurgården. Innan dess hade DIF gått upp till 2-0 i 1:a perioden, båda målen i powerplay. Färjestad reducerade innan 1:a perren var över och i 2:a vände man på steken, innan Djurgården kvitterade till 3-3 32 sekunder från paus i 2:a perioden, ett mål som också tog matchen till förlängning, trots att hemmalaget pressade på och vann skotten med 12-6 i 3:e perioden.

För Luleås del slutade det dock inte lika lyckligt och säsongen är över för Norrbottningarna. En misslyckad säsong får man väl ändå tyvärr säga. Laget har svajat hela säsongen och hållt till på tabellens nedre halva i stort sätt hela året. så nej, ingen bra säsong för Luleå hockey. Den stora snackisen efter matchen här var dock tränare Petter Nilssons utbrott i Cmore, där han totalsågade domarna, situationsrummet och hela kittet. Han uttryckte sig dessutom lite olämpligt när han var så uppe i varv att han sa att "jag skulle kunna mörda just nu". Ett uttalande han har ångrat efteråt. Anledningen till utbrottet var givetvis en stor besvikelse över att säsongen tog slut redan här, men framförallt en frustration som troligen länge har legat och pyrt där inne, men även en mindre frustration efter den här matchen, där Luleå fick ett mål bortdömt, efter att pucken studsat på André Benouts skridsko eller ben och in i eget mål. Otagbart för Alsenfelt, men varför det dömdes bort var för att en luleåspelare åkte förbi nära Alsenfelt, krokade i hans klubba och hindrade honom från att agera, trots att Luleåspelaren egentligen inte hade något alls att göra med spelsekvensen där pucken var. Istället var det Malmö som gjorde 4-3, i boxplay, men Bill Sweatt räddade situationen åt Luleå när han ändå kvitterade till 4-4, viilket också såg ut att ta matchen till förlängning. så blev det dock inte. Med 37 sekunder kvar kunde nämligen Robin Alvarez göra 5-4 för Malmö, vilket också ger Malmö en plats i kvartsfinalerna och skickar ut Luleå ur SM-slutspelet redan här och jag kan förstå Petter Nilssons frustration, besvikelse och ilska över att åka ut på ett så snöpligt sätt, men det försvarar definitivt inte hans uttalande ändå.

Omgång 3

Färjestad - Djurgården 5-3

Färjestad är alltså till slut, efter stort besvär, klara för kvartsfinal, men Djurgården bjöd upp till ordentlig kamp och det var definitivt inte självklart att Färjestad skulle ta det här. I synnerhet inte som Djurgården hade både 0-1 och 1-2. Färjestad lyckades dock mobilisera sig i den 3:e perioden, inför de 7142 åskådarna i Löfbergs arena, och när Mikael Wikstrand gjorde 2-2 bara 50 sekunder in i 3:e perioden, då kändes det precis som en sådan start som Färjestad behövde av den perioden och 9 minuter från slutet satte också Milan Gulas 3-2 för hemmalaget, som sedan höll undan, även om det blev spännande när Djurgården plockade keepern vid ställningen 3-2, där Färjestad gjorde 4-2 i öppen kasse, men där Djurgården reducerade med dryga minuten kvar att spela, men där FBK ändå höll undan och på nytt jorde mål i öppen kasse.

Det gör att vi får följande resultat i playinspelet:

Färjestad - Djurgården 2-1 i matcher
Malmö - Luleå 2-0 i matcher

Kvartsfinalerna är då också klara och de kommer att spelas enligt följande:

Växjö - Malmö
HV71 - Färjestad
Frölunda - Skellefteå
Linköping - Brynäs

Wow, vilka bataljer vi får!

Givetvis är Växjö favoriter mot Malmö, men jag tycker ändå att MIF har kvaliteter och man har framförallt seriens bästa målvakt i Oscar Alsenfelt. Man måste givetvis upp och prestera på en oerhört hög nivå för att kunna rubba Växjö, men jag tror inte det blir lätt för Växjö. jag tippar 4-2 i matcher för Lakers.

HV mot Färjestad är ett möte med massor historia och många heta duster genom åren. Här känns det dock som att HV är klassen bättre än Färjestad, såvida inte Färjestad hittar en växel till att lägga i nu när det drar ihop sig. Spelar man som mot Djurgården, där det inte var allt för imponerande, då blir det respass i kvarten för karlstadlaget. Det tror jag också att det blir. 4-1 i matcher för HV, som därmed tar sig förbi kvarten för 1:a gången på typ 7 år eller något.

Frölunda - Skellefteå, repris på fjolårets final, redan här i kvarten och här kommer det att spraka ordentlit. Vi får se kampen mellan Jimmie Eriksson och joel Lundqvist igen och det är väldigt svårt att tippa utgången här. Frölunda var seriens giganter i höstas, bara ångade på och verkade ostoppbara, men sedan har man kommit ner på jorden och jag tycker inte man har imponerat sådär vansinnit mycket här på slutet. Det har å andra sidan inte Skellefteå heller gjort. Man har varit väldigt ojämna hela säsongen och klarade sig ju med ett nödrop till att knipa den sista kvartsfinalplatsen i grundserien. så nja, jag vet inte, det är väldigt svårt att tippa, men måste jag så tippar jag 4-3 i matcher för Frölunda.

Sist ut har vi LHC mot Brynäs. Det kan också bli hett och tigt. Väldigt svårtippat även här, men LHC känns tyngre totalt sett tycker jag. Brynäs har sin kedja med Lindblom och grabbarna, men sedan har man inte jättemycket mer spets. LHC har kort sagt en större bredd i truppen. Frågan är dock om markus Högberg pallar trycket, eller om David Rautio/Felix Sandström gör det bättre? Nej, jag tror Högberg pallar och jag tror att LHC vinner med 4-2 i matcher.

Enligt mitt tips har vi alltså Växjö, HV, Frölunda och LHC vidare till semifinal. Tråkigt och lag 1-4 enligt tabellen, utan några skrellar, men det är så jag tror. ÄR det något lag som skräller så tror jag antingen på Skellefteå eller Malmö. Skellefteå är alltid Skellefteå och Malmö har som sagt rutin och en fantastisk målvakt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0