Modo stod för en grym upphämtning!

I måndags spelades omgång 49 av allsvenskan och där stod Modo för en riktigt spektakulär upphämtning. Det var inte mot vilket lag som helst heller, utan det var mot seriesuveränen Mora. Mora gick fram till 4-0 efter 05:16 i 2:a perioden, efter mål av Alexander hilmersson, Matt Bailey och Pierrre Engvall x2. Sedan började modos upphämtning, när Jesper Sellgren reducerade halvvägs in i matchen och där sedan Jordan Smotherman x2 och Patrik Karlkvist såg till att Modo hade hämtat upp 4-0 till 4-4. Det stannade dock inte där, för i förlängningen var det sedan Emil Molin som avgjorde för Modo. Wow, snacka om upphämtning!

Pantern - Björklöven 4-3 SD

AIK fortsätter att vinna. Här vände man 1-0, 2-1 och 3-2 till seger med 3-5. Det var typ AIK's 10:e raka seger eller något. Starkt och jag tror att de blir livsfarliga i den där slutspelsserien.

I bottenstriden klättrade Västerås förbi Björklöven igen när man slog Hästen hemma med 3-1, samtidigt som Björklöven "bara" fick med sig en pinne borta mot Pantern. Det gör att VIK är 1 poäng före Löven med 2 omgångar kvar att spela. Desto sämre var det för Hästen, som tappar mark i kampen om 8:e platsen. Almtuna förlorade visserligen också, trots att AIS hade både 0-1 och 1-2. BIK kvitterade dock båda gångerna och segermålet kom bara 43 sekunder in i 3:e perioden. Nej, Oskarshamn var de stora vinnarna i den där striden om 8:e platsen. Man vann klart med hela 1-5 borta mot Södertälje. Det gör att IKO är 2 poäng bakom Almtuna över sträcket. Hästen är ytterligare 2 poäng bakom och Modo är 5 poäng bakom Almtuna, med 9 poäng kvar att spela om. Inte omöjligt, men väldigt, väldigt tufft för Övukslaget...