Leksand vann tät och jämn match!

Dags för match 2 mellan Leksand och Mora, den här gången i ett fullsatt Smidjegrav arena vid Siljans norra strand.

Det var en ganska händelsefattig 1:a period, där mora dock vann skotten med hela 10-3, mycket tack vare att Leksand drog på sig inte mindre än 4! utvisningar. det håller givetvis inte sett över en hel match, men trots så mycket powerplay lyckades Mora inte spräcka Atte Engrens nolla och det var 0-0 efter den 1:a perioden.

I den 2:a perioden var det Leksands tur att få med sig powerplayspel. Först fick man omgående ett powerplay, efter en goaltender interference på Kevin Goumas, men powerplay fortsätter att gå trögt för Leksand, det såg väldigt stillastående ut och Mora redde ut det utan några större problem. Inte heller när man fick spela 4 mot 3 strax efteråt fick man till det. Det var ett riktigt dåligt powerplay, fortsatt stillastående och missade passningar i öppna lägen. Nej, det kuggade inte alls i, men plötsligt satt ändå 0-1 i nät bakom Christian Engstrand, Johan Porsberger rakt upp i nättaket.

0-2 var sedan väldigt nära, men pucken gick utanför Engstrands bur och istället studsade den Moras väg när Robin Johansson fick helt öppen kasse och kunde göra 1-1.

Nej, ser man till de här smådetaljerna så har Leksand inte alls marginalerna med sig såhär långt och det har man väl inte haft under större delen av säsongen heller. Det var de studsarna och marginalerna man hade med sig förra året, men nu ser det tyngre ut, tyvärr.

Spelet var dock väldigt böljande och underhållande. Det var chanser och frilägen åt båda håll, riktig vindrutehockey, men både Engstrand och engren visade sig från sina bästa sidor och det var fortsatt 1-1.

En kul match att följa var det som sagt, för det var sådan enorm kamp där ute, även om det kanske inte var så välspelat, men 1-2 kom ändå för Leksand, egentligen från ingenstans. Martin Grönberg styrde in pucken i nät bakom Engstrand och det var också resultatet efter 2 spelade perioder.

Mora fick en ny chans i powerplay i inledningen av 3:e perioden när Patrik Norén åkte ut för en tripping, men Leksand redde ut det på nytt. Istället kunde Mattias ritola göra 3-1 för Leksand drygt halvvägs in i perioden och det målet mina damer och herrar, det kändes väldigt skönt, dels för att det gav lite marginal i den här oerhört täta och jämna matchen, dels för att det just var Ritola som gjorde det, för han är en av de som måste höja sig här i de här matcherna och att han får göra mål kan vara väldigt, väldigt viktigt för kommande matcher.

Glädjen blev dock relativt kortvarig, för när Patrik Norén åkte ut igen, för 2:a gången i perioden, så kunde Jacob Nilsson reducera för Moras del och återigen var det bara ett mål som skiljde och det blev en riktig nagelbitare under de sista minuterna...

Mora var definitivt inte ofarliga och man hade chanser, men när man plockade Engstrand kunde Mattias Ritola göra sitt 2:a mål för kvällen och fastställa slutresultatet 4-2.

SÅ. JÄVLA. SKÖNT!

Det var ingen välspelad match, Leksand var inte överlägsna på något sätt, det var tätt och jämnt, massvis av chanser och 2 bra målvakter, där Atte Engren faktiskt var strået vassare än Engstrand den här kvällen och det gör att det numera är 1-1 i matchserien och att Leksand återigen har tagit över hemmaplansfördelen. Kanske kan den här segern också göra att lite nerver släpper och att man förhoppningsvis kan spela ut på ett helt annat sätt på söndag hemma i Tegera jämfört med vad man gjorde i match 1. Kort sagt kan den här segern ha inneburit betydligt mer än just 1-1 i matcher.