Kvalserien till Allsvenskan rullar vidare och just nu, efter 3 spelade omgångar, så är det 2 lag från Hockeyettan som tar steget upp, detta efter följande resultat:

Omgång 3

Huddinge - Västerås 2-3
Kristianstad - Visby 6-3
Södertälje - Troja 1-3

Huddinge fick en bra start mot Västerås när man tog ledningen efter 6 minuters spel, men Västerås vände på steken genom 2 sena mål i 1:a perioden, Niklas Lihagen 1-1 efter 18 minuters spel och Stefan Gråhns 2-1 exakt minuten senare. Huddinge gav sig dock inte utan fight och kvitterade 17:14 in i 2:a perioden. När Jonte Berg satte 3-2 för Västerås 06:59 in i 3:e perioden orkade man inte resa sig igen och Västerås tog 3 tunga bortapoäng.

Det gjorde också troja, som fortsätter att ånga på och nu har 3/3 segrar och leder serien på maximala 9 poäng. Det var 0-0 efter den 1:a perioden, men Stefan Söder gav Troja ledningen 02:23 in i 2:a perioden och Niclas Lehmann ökade på till 0-2 11 minuter senare. Lucas Carlsson reducerade dock för SSK i powerplay, men närmre än så kom man faktiskt inte och Troja kunde hålla undan och vinna matchen med 3-1. Ruggigt starkt av Troja måste jag säga och det här ser lovande ut inför fortsättningen, men, det kan gå fort i hockey, det ska vi komma ihåg...

Kristianstad ryckte åt sig en 2-0-ledning i 1:a perioden, genom mål av Roger olsson och Herman Hansson. Visby både reducerade och kvitterade dock på 01:17 i 2:a perioden, men Kristianstad repade sig och återtog ledningen. Visby kvitterade dock direkt i inledningen av 3:e perioden igen, men återigen var det hemmalaget som svarade direkt och gjorde 4-2 bara 01:05 senare. Kanske var det knäckande för Visby, för sedan kunde Kristianstad göra både 5-3 och 6-3.