Kvalserien mot Allsvenskan rullar vidare och såhär gick det i omgång 2:

Kristianstad - Södertälje 4-5
Västerås - Troja 1-4
Visby - Huddinge 1-2

En riktig smäll för Västerås. Att förlora hemma i den här serien är som sagt inte bra, men här var det inget snack om saken. Troja var bättre och man hade också 0-1 efter den 1:a perioden, en ställning som höll sig enda in i 3:e perioden, då Eddie Davidsson kvitterade för hemmalaget. Glädjen blev dock kortvarig för Västerås, för bara 3 minuter senare hade Johan Andersson gjort 2-1 för Troja, som sedan höll undan och vann klart med 4-1. Starkt av Troja, riktigt starkt!

I Kristianstad var det Södertälje som öppnade bäst och gjorde också 0-1 i 1:a perioden, en ledning som man utökade till 0-2 och 0-3 drygt halvvägs in i matchen. Det såg ganska avgjort ut. Kristianstad reducerade, men bara 20 sekunder senare gjorde Södertälje 4-1 och det såg tungt ut för Kristianstad, men man reste sig och genom 2 reduceringar innan 2:a perioden var slut så var det bara uddamålsledning för SSK inför den 3:e perioden. Där vann Kristianstad skotten med 15-6, tryckte verkligen på för en kvittering, men Södertälje höll emot och gjorde 5-3 i öppen kasse. Hemmalaget lyckades dock få in en reducering med 1 sekund kvar, men det blev 3 nya och viktiga poäng för Södertälje i kampen om att nå fortsatt spel i Allsvenskan nästa säsong.

I Visby var det hemmalaget som tog ledningen i den 1:a perioden, men genom 2 snabba mål på drygt 2 minuter i 2:a perioden vände Huddinge på steken och höll undan hela vägen in i mål. En grym match av Niklas Lundström i Huddingekassen, med en räddningsprocent på 97,22%.

De här resultaten gör att vi har en tabell som ser ut såhär efter 2 spelade omgångar: