Hockeyettanfinalen

En batalj jag har missat att skriva om är Hockeyettanfinalen, alltså den figt mellan Huddinge och Troja, de 2 lag som vann resp. Alletta tidigare i vår/vinter. De båda skulle göra upp i bäst av 3 och i potten låg en plats i kvalserien upp till Allsvenskan.

Omgång 1

Huddinge - Troja 1-2 SD

Troja vinner alltså den 1:a matchen, på bortais, och skaffade därmed sig ett enormt läge för att ta den där kvalserieplatsen, eftersom att man nu hade 2 raka hemmamatcher att slå in matchbollen på. Det satt dock långt in, för det var Huddinge som länge hade ledningen med 1-0. Enda in i 3:e perioden, där Mikael Johansson kvitterade för Troja 5 minuter från slutet. Sedan kunde bortalaget också avgöra i förlängningen, när Jens holmström, inte den jens Holmström som bl.a. var målvakt i Leksand för några år sedan, slog in 2-1 i boxplay. Oj vad tungt för Huddinge att förlora på det sättet och nu kändes det som nästan allt talade för Troja när matchserien drog vidare ner mot Ljungby.

Omgång 2

Troja - Huddinge 2-4

Men så blev det inte. 2422 åskådare var på plats i Ljungby arena för att se hemmalaget slå in matchbollen, en väldigt imponerande publiksiffra. Här var det dock Huddinge som var bättre och man vann matchen med 4-2, efter att man haft 1-0 efter den 1:a och 2:a perioden, ökat på till 2-0 redan efter 36 sekunder i 3:e, men där Troja kom tillbaka och både reducerade och kvitterade inom loppet av 3 minuter. Huddinge återtog dock ledningen 31 sekunder efter Trojas kvittering och sedan blev det en jakt för Trojas del. En resultatlös jakt skulle det visa sig, för Huddinge och Niklas Lundström i mål höll emot och Huddinge utjämnade matchserien till 1-1 i matcher.

Omgång 3

Troja - Huddinge 1-2 SD

Och se på fan. Huddinge tog även match 3 och vände alltså 0-1 till 2-1, trots 2 bortamatcher och underläge 0-1 efter sin enda hemmamatch. Starkt av Huddinge, enormt starkt får jag säga! Här var det Troja som tog ledningen drygt halvvägs in i matchen, men Huddinge kvitterade 06:30 in i 3:e perioden och efter drygt 12 minuters förlängning var det Dennis Nordström som kunde avgöra för huddinge. Ett mål som alltså gör att Huddinge är klara för kvalserien och att Troja får spela playoff 3 för att nå dit. Det är lite samma sak som i Allsvenskan. Vinnaren från den Allsvenska finalen är klara för direktkval. Förloraren får spela playoff i bäst av 3 mot vinnaren i slutspelsserien. Tendensen där är att det är ett mentalt övertag för slutspelsserielaget och jag tror samma sak gäller här. Laget som får möta Troja i playoff 3 kommer från en vinnande trend, medan Troja hade 1-0 efter den 1:a matchen här, men förlorar ändå matchserien med 2-1. Det är tungt för Triojaspelarna och jag tror definitivt att laget från playoff 2, vilket det nu blir, har goda chanser att slå ut Troja, tyvärr, men så fungerar idrottspsykologi...