Första ronden rättvist till Mora

Så var det då äntligen dags. Match 1 i bäst av 7 mellan Leksand och Mora. En SHL-plats i potten. Ett fullsatt och kokande Tegera arena. En galet hypad matchserie, dit hela hockeysveriges blickar var riktade. Wow, vilken fest det skulle bli!!!

Det var också Leksand som öppnade matchen bäst, påeldad av publiken, som verkligen gjorde vad man kunde för att lyfta fram sitt lag. Det var en enorm stämning och ett fantastiskt tryck inne i arenan. Leksand satte hög press och gav inte Mora något utrymme alls. Det var en bra start för Leksands del och Daniel Bertov hade först ett bra läge och jesper Ollas hade sedan ett ännu bättre läge, men fick inte riktigt träf på pucken i sista momentet. Annars hade det varit 1-0 för Leksand där.

Man fortsatte dock att trycka på och var det klart bättre laget under matchens första 10 minuter. Sedan blev det spel 4 mot 4 i mitten av perioden. då tog mora över helt, så fort det blev mer ytta. Man utnytjade sin skridskoskicklighet och Mattias Lassen kunde också göra 0-1 för mora, ett skott som kanske inte var helt otagbart för Atte Engren i kassen och vad är det man brukar säga, släkten är värst...

Resten av perioden var det faktiskt Mora som var det bättre laget, skapade fler och bättre chanser än vad Leksand gjorde, men Atte Engren i Leksandskassen tog revansch efter målet, gjorde några riktigt bra räddningar under periodens 2:a halva och det var 0-1 efter den 1:a perioden.

Leksand fick chansen i powerplay precis i inledningen av 2:a perioden, men det har ju inte varit lagets starka sida den här säsongen och det gav inte heller resultat nu och efter avklarat boxplay för Mora så var det väldigt böljande spel med bra chanser åt båda håll. Det där lilla sista saknades dock och det blev inga mål, även om det hängde i luften.

mora fick chansen i powerplay även de och man satte ganska bra tryck nere mot Atte Engren, men Engren, wow, vilken räddning han gjorde! En sidledsförflyttning som var något utöver det vanliga och han hade helt klart revanscherat sig efter det där målet i 1:a perioden.

Leksand hann dock knappt mer än bli fulltaliga innan man åkte på en ny utvisning, men även denna gången redde man ut det och det var fortsatt 0-1 på tavlan, även om det var Mora som skapade flest och bäst chanser, flera fri eller halvfrilägen, men Atte Engren var fortsatt tät, samtidigt som moras effektivitet inte var den bästa.

Det var fortfarande 0-1 efter 2 spelade perioder och det kändes mer och mer som att nästa mål skulle bli väldigt viktigt.

Kanske var det tröttheten som började smyga sig på, kanske var det stundens allvar, men inledningen av 3:e perioden var ganska hafsig, passningarna satt inte riktigt där de skulle och Perra tvingades till en timeout efter 6 minuter, för Leksand kom ingenstans. Man fastnade i uppspelen och kom aldrig till några farliga lägen.

Efter timeouten hade man en bra chanss, men inget mål där heller och istället vände spelet och Pierre Engvall kunde göra 0-2 för Mora och nu kändes uppförsbacken väldigt stor för Leksand i den här matchen...

Mindre än halva 3:e perioden återstod och Leksand skapade fortfarande ingenting och faktum var att det var helt rättvist med Moraleedning såhär långt i matchen.

5 minuter kvar och det var fortfarande 0-2. Stundens allvar kändes ganska tydligt hos leksingarna i det här skedet av matchen. ingen vågade skjuta kändes det som och Mora gjorde det väldigt, väldigt bra måste jag säga och man spelade med ett stort självförtroende...

Med 4 minuter kvar pllockade Leksand Engren, men Mora hade kontroll på pucken, fick inte in 0-3, men spelade av tiden bra och Leksand skapade fortfarande ingenting.

0-2 blev slutresultatet och jag vet inte riktigt vad jag ska säga.
Helt rättvist sett över hela matchen måste jag erkänna.
Leksand var bra i 10 minuter, sedan svängde matchen över till Mora och efter ledningsmålet var Mora i stort bättre. Leksand skapade i princip ingenting i 3:e perioden och även i 2:a var Mora klart bättre i stora delar av perioden.

Så egentligen var det inget snack om saken. Mora var bättre.

Samtidigt var det här bara en match. 1-0 i matcher är ingenting, men vinner Mora på fredag, då ser det inte bra ut och pressen på leksand kan vara ännu större där. Vinst på fredag och det är 1-1 i matcher. Förlust och det är 0-2. Samtidigt är serien igång nu, de första spänningarna kanske har släppt och man kanske kan släppa handbromsen på fredag. Det behöver man göra, för här tycker jag inte alls att Leksand fick ut sin högstakapacitet...

Klart det hade varit skönare med en seger och 1-0 i matcher, men jag känner mig förvånansvärt lugn och likgiltig, för en match är som sagt ingenting. Det är ingen fara på taket, även om vi nu måste ta en match i Mora. Gör vi det på fredag så är det 1-1 igen, men återigen, vinner Mora där, då ser det inte bra ut...

Leksand - Mora 0-1 i matcher

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0