Allettorna är färdigspelade

Så är också Allettorna i Hockeyettan färdigspelade och det är dags för playoff, men här tar vi först en titt på hur det gick i de båda Allettanserierna.

Norra

1, Huddinge 38p +27
2, Visby 38p +15
3, Sundsvall 35p +18
4, Väsby 31p +10
5, Piteå 28p +9
6, Hudiksvall 24p -7
7, Asplöven 22p -15
8, Kalix 19p -11
9, Östersund 19p -21
10, Haninge 16p -25

En jämn serie som vi kan se. Huddinge vinner densamma, med bättre målskillnad än Visby, +27 mot +15. Faktum var att om Visby hade vunnit i ordinarie matchtid i sista matchen mot Östersund, då hade man vunnit serien. Nu gjorde man inte det. Man vann på straffar, men det räckte inte.

Huddinge vinner alltså serien och kommer nu att möta vinnaren från allettan södra i bäst av 3 om vilket lag som ska få spela kvalserien. Lag 2-3, alltså Visby och Sundsvall, kommer gå in i playoff 2, medan lag 4-8 går in i playoff 1, om jag förstår saken rätt. Det är väldigt invecklat det där systemet i Hockeyettan.

Noterbart tycker jag dock är att Östersund har spelat klart för säsongen. Östersund, som vann Hockeyettan Norras grundserie i höstas med 51 poäng, samma som Piteå, som var 2:a, men här i Allettan har man inte alls fått till det och missar alltså vidare spel på sämre målskillnad än vad Kalix har, -11 mot -21. En riktig besvikelse för Östersund får jag nog ändå säga...

Södra

1, Troja 44p +49
2, Kristianstad 43p +43
3, Mariestad 32p +6
4, Vimmerby 28p -1
5, Kallinge 28p -2
6, Nybro 27p -6
7, Skövde 24p -13
8, Bolänge 21p -8
9, Lindlöven 15p -28
10, Kumla 8p -40

Vi ser att troja och Kristianstad har varit ganska så överlägsna här och att Troja vann serien, det var tack vare att man vann 3-1 på bortais i Kristianstad, inför över 2000 åskådare, i näst sista omgången. De båda lagen var 12 resp. 11 poäng före 3:an Mariestad och även i botten var det inte lika jämnt som i Norra serien. Lindlöven och Kumla har spelat klart för säsongen och det är inget som förvånar nämnvärt får jag säga. Lindlöven slutade 3:a i Västra grundserien med 46 poäng i höstas och Kumla slutade 5:a i samma serie med 39 poäng. västra serien verkar överlag ha varit relativt svag, eller om man bara inte har toppat rätt, för segraren i den serien, Borlänge, som ju också var i kvalserien förra året, klarade sig här vidare med ett nödrop. Man låg länge under det där sträcket, men klarade sig till slut över detsamma. Övertygat har man dock inte gjort och jag tror det ska till väldigt mycket om man ska upprepa bedriften från förra året...

Troja kommer nu alltså att möta Huddinge i bäst av 3 matcher onsdag, fredag och ev. lördag i nästa vecka. Vinnaren där kommer att spella kvalserien mot Allsvenskan.

Sammanfattningsvis så har vi nu alltså följande 16 lag klara för vidare spel:

Huddinge
Visby
Sundsvall
Väsby
Piteå
Hudiksvall
Asplöven
Kalix
Troja
Kristianstad
Mariestad
Vimmerby
Kallinge
Nybro
Skövde
Borlänge

Dessa 16 kompletteras av Örnsköldsvik och Tranås, som ju vann förkvalet, eller vad man ska säga, där vinnarna från resp, fortsättningsserie möttes i bäst av 3.

Följande 4 har spelat klart för säsongen:

Östersund
Haninge
Lindlöven
Kumla

Nu vankas det playof 1 och där ser bataljerna ut såhär:

Väsby - Tranås
Piteå - Örnsköldsvik
Hudiksvall - Asplöven
Vimmerby - Skövde
Kallinge - Borlänge
Nybro - Kalix

Noterbart är att det blir väldigt lång resväg för Nybro och Kalix. Jag tror dock Nybro tar den bataljen. Jag tror även att Piteå slår Örnsköldsvik, Kallinge slår Borlänge och att tranås trots allt kan ha en chans mot Väsby. Sedan är det svårtippaat mellan Vimmerby och Skövde och mellan Hudiksvall och asplöven. Jag vill att Asplöven ska vinna, men de har inte övertygat tycker jag, så jag tror nog ändå att Hudik tar det där. Tror nog även att Vimmerby, i kraft av hemmaplansfördel, kan ta det där mot Skövde.

Mitt tips är alltså att Tranås, Piteå, Hudiksvall, Vimmerby, Kallinge och Nybro går vidare till playoff 2.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0