AIK körde över Tingsryd

I Fredags spelades då omgång 3 av Slutspelsserien i Allsvenskan. AIK hade ju tagit över förarsätet efter omgång 2 och det behöll man även efter omgång 3. Detta efter en solklar seger över Tingsryd hemma på Hovet med hela 5-0. 5035 åskådare hade letat sig dit och man fick se Gasper Kroselj hålla nollan, mota 19 skott och AIK göra mål på 5 av sina 40 skott. En ganska ordentlig AIK-dominans där alltså. Redan efter den 1:a perioden hade Daniel Olsson-Trkulja, Jacob Spångberg och Jonathan Andersson sett till att AIK hade 3-0. Christian Sandberg ökade på till 4-0 och Jens hellgren satte slutresultatet 5-0 med 29 sekunder kvar av 2:a perioden.

Fredagens resultat:
AIK - Tingsryd 5-0
Västervik - Timrå 5-2
Pantern -Almtuna 2-1

Precis som jag förutspådde efter omgång 2 så kommer nu matchen i omgång 4 på Hovet mellan AIK och Västervik att bli väldigt, väldigt viktig, efter att Västervik tog ännu en stabil seger hemma mot Timrå, som därmed är borta från det här. Med 2 matcher och 6 poäng kvar att spela om är man 7 poäng bakom AIK, som toppar tabellen med 10 poäng. Faktum är att det enda lag, förutom Västervik, som kan hota AIK, är Pantern. Tingsryd och Almtuna är också borta. Pantern har 5 poäng, efter att Sebastian Dyk och Robin Dahse gjort varsitt mål för Pantern. det i kombination med stabilt målvaktspel av Tex Williamsson gjorde att man kunde ta 3 viktiga poäng. Trots det ser det väldigt knepigt ut för Pantern, som definitivt måste gå rent de sista 2 matcherna, samtidigt som Västervik måste slå AIK i sudden eller på straffar i näst sista omgången och där inget av laggen sedan får ta poäng i sista matchen. Det lär naturligtvis bli väldigt svårt, men chansen finns fortfarande och såhär ser tabellen nu ut efter 3 omgångar.