Västerås är över sträcket för första gången sedan i november

För 1:a gången sedan i november är Västerås nu över det där nedre kvalsträcket. Detta efter en väldigt svängig och intensiv match inför ögonen på 3615 åskådare. Jag tippade att Västerås skulle vinna den här matchen och det gjorde man också, men det var björklöven som hade 0-1 efter den 1:a perioden. Sedan kom en ordentlig målexplossion i 2:a perioden, där Västerås kvitterade, Löven gjorde 1-2, Västerås vände sedan till 3-2 genom 2 relativt snabba mål, men så kvitterade Löven på nytt, innan Västerås gjorde 4-3. I 3:e perioden gjorde man sedan 5-3 innan Bjrklöven på nytt kröp närmre, men när man plockade målvakten kunde Västerås till slut ändå sätta spiken i kistan med 6-4. En väldigt lyckad kväll för Västerås alltså, desto mörkare för Björklöven, som trots byte av tränare inte har sett någon efekt av det och nu är man illa ute. Det är visserligen bara 2 poäng upp till Västerås, men fortsätter det i samma stil, då blir det tuffa veckor i Umeå nu framöver...

Almtuna - Modo 4-5 str

Mora vinner alltså igen. 11:e raka segern och man är verklien ostoppbara just nu. Däremot förlorade Bofors mot Timrå, som därmed tog 2:a raka segen, samtidigt som pantern slog Södertälje hemma på Isstadion med 2-0, trots att Södertälje absolut inte vara dåliga eller utspelade, men man får inte in puckarna. Man är ruskigt ineffektiva och sätter inte dit chanserna. Samtidigt som det även så klart sitter i självförtroendet. Man är 7 poäng bakom Björklöven och 9 poäng bakom Västerås över sträcket. Man har radat upp förluster här mot slutet och det är klart att det sätter sig i huvudet på spelarna, så fort de får ännu en motgång, trots att de kämpar och sliter som djur, utan att det räcker till. 2-0 för Pantern gör i vilket fall att man kryper närmre Bofors och nu bara är 8 poäng bakom. Tänk om Pantern skulle spela Allsvensk final...

Mora vann, Pantern vann, Timrå vann och Västervik vann, även om det asatt långt in, men till slut blev ändå Fredric Anderssons 1-0-mål med drygt 10 minuter kvar att spela matchavgörande. Tungt för Tingsryd, som innan dess hade haft rader av fina chanser, men utan att få in pucken bakom en strålande Jonas fransson, som alltså fick hålla nollan.

Hålla nollan fick verkligen inte Erik Hanses göra, för redan efter 30 sekunder kunde Matias Trettenes ge Almtuna ledningen. Modo vände dock på steken och hade 2-1 efter den 1:a perioden, men i 2:a perioden kvitterade Almtuna, efter att modo krigat i spel 5 mot 3 i 2 minuter, + nästan 3 minuter i spel 5 mot 4, efter ett matchstraff på Jan Brejcak, men med 21 sekunder kvar av boxcplayet satt ändå 2-2 i nät bakom Hanses. I 3:e perioden gick Almtuna sedan ifrån till 4-2 och det såg avgjort ut, men då visade Modo upp en enorm moral och både reducerade och kviterade på 02:01. Matchen gick till förlängning och straffar och där var det också modo som var hetast när Henrik Björklund blev matchhjälte för Modo. Man är dock fortfarande kvar under sträcket, eftersom att Oskarshamn vann med klara 4-0 mot AIK och därmed är före Modo med bättre målskillnad, -5 mot -16.