Dåliga resultat för Leksand ikväll...

Leksand spelade ju inte ikväll. Man spelar back 2 back med HV71 imorgon och på lördag och tyvärr har man nu lite press på sig, eftersom att resultaten inte gick Leksands väg ikväll. Örebro tog nämligen 1:a trepoängaren sedan 1 december när man slog Luleå med 2-1, trots att Luleå dominerade stora delar av matchen. Det var bara i 3:e perioden som Luleås energi och kampvilja mattades av litegrann. Då kom lite ologiskt målet, för innan dess ledde ÖHK med 2-0, men efter stor dramatik i slutskedet av matchen, där kvitteringen var väldigt, väldigt nära, så kunde Örebro till slut vinna. Det är inte alls bra för Leksands del, för då är Örebro 5 poäng före Leksand och HV i dubbla möten är ingen lätt nöt att knäcka för Leksands del...

Frölunda - Brynäs 2-4

Rögle förlorade iaf igen och man har verkligen inte marginalerna med sig. Här hade man visserligen 0-1 efter den 1:a perioden och sedan dömdes Växjös kvittering bort i 2:a perioden, men därefter var turen slut för Rögle, för kvitteringen kom sedan, varefter man också gjorde 3-1. Rögle lyckades dock reducera i 3:e perioden, men Växjö avgjorde i öppen kasse. Det innebär att Rögle nu har hela 13 poäng upp till Örebro över sträcket. Det innebär också att Växjö är nya serieledare igen, eftersom att frölunda förlorade mot Brynäs med 4-2. Man hade 2-0, men Brynäs reducerade i 2:a perioden och genom 2 mål på 3 minuter i 3:e perioden hade Brynäs vänt på steken och sedan avgjorde man i öppen kasse.

Djurgården tog ledningen i 2:a perioden, men bara 41 sekunder senare var det kvitterat och med 03:27 kvar att spela av 3:e perioden kunde Alexander Johansson ge Färjestad ledningen och sedan avgjorde man i öppen kasse. 17 sekunder tog det bara för Joel Eriksson-Ek att avgöra när Djurgården plockade målvakten.

Mest stabil i kassen är dock Oscar Alsenfelt. Här höll han ytterligare en nolla, vet inte vilken i ordningen det är under säsongen, när Malmö bortaslog KHK med 2-0. Det var Karlskronas 8:e raka förlust och hade man inte skapat sig sådär bra förutsättningar i inledningenn av säsongen, då hade man fått se upp. Nu är man ändå 16 poäng före Leksand, men det är bara 3 poäng ner till Djurgården under sträcket, så säkra är de definitivt inte, KHK...