Viktiga poäng för Färjestad

En match i SHL spelades i söndags och det var Färjestad som gästade scandinavium och Frölunda. Det var 0-0 efter den 1:a perioden, men i den 2:a kunde hemmalaget ta ledningen, när robin Figren styrde in 1-0 med röven. Joakim nygård kvitterade dock ganska omgående för Färjestad i 3:e perioden och sedan missade Frölunda en straff, varefter Färjestad istället gjorde 2-1 43 sekunder senare. Alexander Johansson fick sedan matchstraff för en huvudtackling, men Frölunda lyckades inte utnytja det 5 minuter långa powerplayet som sedan följde. Istället gjorde Färjestad 3-1 kort senare. Bilden var tydlig. Färjestad hade marginalerna med sig, Frölunda hade det inte och Färjestad vann också matchen med 3-2, efter att Patrik Carlsson reducerat för Frölunda. Det var 3 poäng som var oerhört viktiga för Färjestad. De innebär att man kliver upp på 69 poäng, samma som 6:an Brynäs, men Brynäs har fortfarande bättre målskillnad än vad FBK har. Sedan skuggar Malmö där bakom på 66 poäng. det är en kamp mellan de 3 lagen om att ta den där sista direktplatsen till kvartsfinal. Lagen över ska inte heller känna sig helt säkra ännu, för Skellefteå står på 74 poäng och LHC på 75. Det är visserligen 5 resp. 6 poäng, men det är 11 matcher kvar, så säkert är det ju inte.