Växjös efektivitet sänkte Leksand

Serieledande Växjö kom på besök till tegera arena under lördagseftermiddagen, ett Växjö som Leksand faktiskt slog med 3-1 när de gästade Leksand senast.

Här öppnade Leksand också bra och skapade några halvbra chanser under matchens första minuter, men inga mål. Det var dock väldigt nära, men man fick åtminstone med sig en utvisning i den situaionen.

Powerplay har inte varit Leksands starka sida och det gav inget den här gången heller. Det närmsta man kom var när en leksing kom fri med Jocke Eriksson i Växjökassen.

Istället var det Växjö som kunde ta ledningen kort efter att man blivit fulltaliga. Filip Holm satte pucken snyggt i krysset bakom Atte Engren i Leksandskassen.

Leksand saknade dock inte chanser, för halvvägs in i perioden slarvade Växjö och Leksand kom typ 2 mot 0 från mittzon ner mot Eriksson, men då sköt man utanför. Sådana lägen måste man förvalta bättre. Annars smäller det bakåt, som det gjorde när Växjö fick chansen i powerplay. Tuomas Kiiskinen hade inga problem att sätta pucken i nät när han kom fri mot Engren.

Reduceringen var dock inte långt bort precis efter målet. Pucken dansade i princip på mållinjen, men inte in i mål och det var fortfarande 0-2.

Istället gjorde Växjö också 0-3 efter 14 minuters spel och matchen var mer eller mindre körd redan nu.

Nej, Leksand saknade inte chanser. Skillnaden var att Växjö var så galet mycket mer efektiva. Så fort de fick chansen så satte de dit den. Leksand sköt utanför. Det var den största skillnaden här, effektiviteten.

Leksand behövde ett snabbt mål i 2:a perioden för att väcka matchen igen. Det fick man inte. Man fortsatte att skjuta, men jocke Eriksson var väldigt stabil i kassen och har inte förlorat en match sedan 22 oktober. Det är inte illa. Imponerande!

Växjö ökade istället på till 0-4 i mittenakten och i 3:e perioden kom också 0-5 och 0-6.

Det var dock inte där matchen avgjordes, det var i 1:a perioden, när Växjös effektivitet sänkte Leksand, som annars inledde ganska bra. Hade man fått in någon puck där i början hade det kanske utvecklats annorlunda. Det som är mest oroande nu är att mman inte har gjort mål på 2 matcher och har 0-10 i målskillnad nu på de 2 senaste matcherna och 2-11 bara den här veckan. Spelet har nästan havererat helt igen och vi är tillbaka lite i hur det såg ut under delar av hösten. Man skapar lägen, men får inte dit puckarna. Samtidigt släpper man till lite väl billiga mål bakåt ibland. Nej, det här var ännu ett bottennapp och det är bara att se framåt nu, mot Skellefteå på onsdag, också det en väldit tuff match. Ska det bli poäng där måste spelet upp flera nivåer, eller, framförallt måste effektiviteten upp och målvaktsspelet måste stabiliseras igen. Nu har både Atte och Henrik gjort varsin mindre bra insats och då gäller det att ladda om på nytt...

Dagens och gårdagens resultat:
Leksand - Växjö 0-6
Örebro - HV71 0-3
Färjestad - Rögle 4-5
Rögle - Färjestad 2-1
Karlskrona - Linköping 3-1
Linköping - Karlskrona 3-2
Luleå - Frölunda 4-2
Skellefteå - Djurgården 3-2
Malmö - Brynäs 2-3

Inte nog med att Leksand förlorade. Rögle spelade back 2 back med Färjestad igår och idag, ett lag som Ängelholmarna har haft ganska lätt för under säsongen. Det hade man tyvärr nu också, för det blev full pott, 6/6 poäng, och därmed är Leksand återigen jumbo i SHL, med sämre målskillnad än vad Rögle har. Det går fort i hockey. För några veckor sedan var Rögle avsågat och Leksand var 2 poäng bakom Örebro på säker mark. Nu är Örebro 10 poäng före både Leksand och Rögle och plötsligt har Rögle också passerat Leksand. Det tror jag inte alls är bra, för då är risken stor att man får möta Mora i direktkvalet och det vill jag helst inte...

Skellefteå, som Leksand möter på onsdag, vann idag, men det satt långt in och det var Djurgården som öppnade bäst. Bud holloway gav dock SAIK ledningen med en handledare i krysset, men Djurgården kvitterade och sedan dröjde det enda till den 3:e perioden innan skellefteå till slut kunde avgöra. jocke lindström snodde pucken från Markus Ljung, vars klubba gick av, och satte 2-1 för hemmalaget. Kort senare kom också 3-1. Djurgården reducerade visserligen och Linus hultström hade en puck i stolpen precis i slutet, men hela vägen fram nådde man inte och Skellefteå vann en jämn och tät match med 3-2.

Vann gjorde också luleå, vilket inte var bra för Djurgården. Dan Bakala i Frölundakassen stod för en riktig bjudning fram till 2-1. Han passade pucken rakt i gapet på Anton Hedman, som bara nöp till direkt och vips så var det 2-1. Frölunda kvitterade visserligen igen, precis som man gjorde fram till 1-1, men när Einar Emanuelsson tryckte in 3-2 hämtade sig aldrig Frölunda, som därmed alltså tappar 3 poäng på Växjö i serieledning och är nu 5 poäng bakom. Luleå i sin tur är 6 poäng före Djurgården under sträcket. Det måste kännas betryggande ändå, även om 6 poäng kan gå fort i hockey...

Brynäs kan ha tagit ett stort steg mot en kvartsfinal i och med den här segern. malmö är ju ett av de lag som jagar närmast bakom och om Malmö hade vunnit här, då hade man bara varit 2 poäng bakom. Nu är man 8 poäng bakom, med just 8 matcher kvar att spela. Det kan bli väldigt tufft för malmö att ta in. Speciellt på ett lag som brynäs, som verkligen verkar ha hittat formen nu. Här var det kevin Clark som satte det matchavgörande 2-3-målet på straff i den 2:a perioden, efter att Noah Welch bedömdes ha hindrat Jacke Blomqvist i sin framfart mot Alsenfelt i mål.

Karlskrona spelade också back 2 back igår och idag, mot LHC, och nnågot oväntat bröt man sin förlustsvit igår, när man besegrade Cluben med 3-1. Därmed hade man tagit 7/9 poäng mot LHC den här säsongen och det såg ut att bli fler idag, när KHK kvitterade både till 1-1 och 2-2, men med 2 sekunder kvar att spela exploderade Saab arena när Mathis Olimb fanns vid ena stolpen och tryckte in 3-2 för hemmalaget. Otroligt tungt för Karlskrona, men å andra sidan var LHC bättre sett över hela matchen, så helt orättvist var det inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0