Rögle fortsätter att ta poäng...

Rögle fortsätter tyvärr att ta poäng. Ikväll fick man en kanonstart och hade 2-0 efter den 1:a perioden. Man spelade riktigt bra, men tappade sedan spelet ju längre matchen gick. LHC reducerade i 2:a perioden och kvitterade i 3:e. Att man sedan inte gjorde 3-2 kunde Rögle tacka Anders Lindbäck för, för det var nästan LHC för hela slanten, men Rögle och Lindbäck stod emot, matchen gick till förlängning och straffar, där sebastian Collberg var den enda som gjorde mål. 2 poäng till Rögle alltså, som därmed plötsligt bara är 8 poäng bakom Örebro på säker mark. Med tanke på vilken form man nu helt plötsligt verkar ha hittat så känns det inte som någon omöjlihet att ta in, trots att det bara återstår 7 matcher att spela...

Kvällens 5 resultat:
Rögle - Linköping 3-2 str
Örebro - Brynäs 3-6
Karlskrona - Malmö 1-3
Djurgården - Färjestad 0-2
Växjö - Luleå 3-2 SD

Örebro fick en katastrofal start av matchen, när Brynäs hade 0-3 redan efter 9 minuter. Sedan gjorde de 0-4 i upptakten av 2:a perioden och matchen kändes död. I synnerhet när 0-5 sedan också kom, men Örebro visade på bra moral och reducerade 2 gånger om i 2:a perioden och sedan en gång till i 3:e och plötsligt var det match igen. Brynäs höll dock ut, gjorde 6-3 i powerplay och där var matchen ändå stängd. Att den avjordes i 1:a perioden är dock ingen överdrift. 2 av de målen var dessutom puckar som Hudasek ska ta. Han kompenserade dock det genom att göra några riktigt svettiga räddningar senare i matchen, men räckte till några poäng gjorde det inte.

Det gjorde det inte heller för Djurgården, som fortsätter att ha det tungt. Powerplay är inte alls bra och här var dessutom en sådan kväll när allt gick emot laget. Klubbor gick av när man skulle skjuta, puckarna hoppade över bladet osv. Nej, det var helt enkelt ingen bra kväll för Djurgården, som alltjämt är under det där sträcket.

Luleå var på väg mot 3 tunga poäng i Växjö, men Växjö visar på något sätt ändå varför man är serieledare. man imponerade inte alls, tvärtom. Luleå var bättre under långa stunder av matchen, men ändå lyckas Växjö hitta en väg att vinna. Kvitteringen kom när man hade plockat Jocke Eriksson och sedan dröjde det inte ens en minut i förlängningen innan Cory Murphy kunde avgöra. Starkt av Växjö att vända på det, det gör bara ett lag i medgång...