Kvällens 5 SHL-resultat var bra för Leksands del. Leksand spelade ju inte ikväll. Man spelar back 2 back mot Frölunda imorgon och på lördag. Inte några lätta matcher och poäng där känns mest som en bonus, men kvälens resultat gör iaf att om man lyckas ta poäng så kan man passera rögle i tabellen igen, för ikväll förlorade både Rögle och Örebro.

Linköping - Örebro 5-1
Luleå - Djurgården 1-2 SD
Färjestad - Karlskrona 2-0
Malmö - Växjö 4-3 str

Brynäs hade 1-0 efter den 1:a perioden. Rögle kvitterade i den 2:a, men sedan åkte David Åslin på ett matchstraff för checking from behind och den blev minst sagt matchavgörande. Brynäs gjorde nämligen både 2-1 och 3-1 i det efterföljande powerplayet och sedan vann man alltså till slut med klara 4-1.

Också Örebro åkte på en storförlust när LHC vann med klara 5-1. Broc Little's 2-0-mål var en särskild delikates, när han åkte slalom mellan Örebrospelarna, rundade kassen och lyfte in pucken via bortre stolpen och in i mål. Snyggt och grymt! LHC hade 3-1 redan efter den 1:a perioden och när Ken-Andre Olimb gjorde 4-1 dryga minuten in i 2:a perioden, då var det mer eller mindre redan avgjort.

på andra håll var det dock jämnare. Djurgården fick med sig 2 ytterst viktiga poäg när man slog Luleå i sudden med 2-1. Man hade länge ledningen, men i 3:e perioden, med 5 minuter kvar att spela, kunde Petter Emanuelsson kvittera för Luleå. Bonuspoängen fick dock DIF med sig, efter att Lukas Vejdemo avgjort. Detta, samtidigt som Karlskrona förlorade i Karlstad, gör att djurgården bara är 1 poäng bakom KHK. Djurgården är fortfarande under sträcket och Karlskrona över detsamma, men det tightar till sig ordentligt...