Ödesmatch i Tegera...

Ödesmatch i Tegera arena under lördagen när Örebro gästade. Detta Örebro, som verkligen har ryckt upp sig den senaste veckan och dragit ifrån Leksand i tabellen. Man parkerade precis över sträcket, 9 poäng före Leksand innann dagens match. Seger för Leksand här och det skulle skilja 6 poäng. Fortfarande mycket, men ändå möjligt. Seger för Örebro skulle innebära 12 poängs diferans och då skulle Leksand kunna rikta in sig på kval redan nu.

Tegera var slutsålt, 7650 åskådare, och det var Örebro som fiick ett tidigt powerplay, vilket avlöstes i ett powerplay för Leksand, men inga mål i något av dem.

Leksand fick en till möjlighet i powerplay ungefär halvvägs in i 1:a perioden, ett svagt PP till en början, men sista minuten av detsamma snurrade man på riktigt bra, samtidigt som en Örebroare tappade klubban, så det blev nästan spel 5 mot 3. Leksand tryckte på ordentligt, men fick inte in pucken bakom Hudasek och det var fortfarande 0-0.

Sista delen av perioden gick nog till Örebro, som skapade lite mer än vad Leksand gjorde i spel 5 mot 5, + att man också fick ett powerplay till mot slutet av perioden. Där spelade Leksand dock bra i boxen, samtidigt som Örebro slarvade med passningar och det var 0-0 efter den 1:a perioden.

I 2:a perioden kunde Leksand dock ta ledningen genom martin Karlsson, men bara 27 sekunder senare kunde hans namne i Örebro, Martin Johansson, kvittera och i powerplay några minuter senare kunde Örebro också ta ledningen när Markus Weinstock hittade Martin Johansson, igen, framför Engren och den senare var chanslös på den pucken.

Leksand fick ännu ett powerplay några minuter senare. då gjorde man det först bra och kvitteringen var inte långt bort, men sedan slarvade man något kopiöst, vilket gav 2 mot 0 för Örebro, i boxpplay, men då stod Engren för en väldigt viktig räddning. 1-3 där och det hade blivit väldigt tungt, men det var 1-2 efter 2 spelade perioder.

Örebro försvarade sin ledning väldigt bra i upptakten av 3:e perioden, stängde effektivt varje möjlighet för Leksand att skapa någonting. De blåvita kom ingenstans och läget såg mer och mer trängt ut för de blåvita, för man skulle ju helst göra minst 2 mål och vinna i ordinarie matchtid för att minska poänggapet så mycket som möjligt.

Man gjorde vad man kunde och lyckades också luckra upp Örebros defensiv litegrann, skruvade upp pressen ordentligt, skapade några riktigt bra chanser, men Hudasek gjorde en av sina sådana där riktigt bra matcher och räddade varje skott.

Publiken gjorde verkligen vad man kunde för att bära fram sitt lag och man tryckte på ordentligt för en kvittering, men man prickade inte mål, eller så satt inte passningarna där de skulle, alternativt att Hudasek gjorde en riktigt svettig räddning.

Leksand vann skotten med 15-6 i 2:a perioden och här såg det ut att bli ännu större deferans, för oj vad man tryckte på. Örebro bara försvarade sig, skapade typ ingenting framåt.

Tiden började dock rinna iväg på riktigt nu, bara 5 minuter kvar. 4 minuter och det där riktiga trycket hade mattats av litegrann.

3 minuter kvar, drygt 2 minuter och leksand tog timeout.

Sista chansen nu och man plockade Engren direkt, men man spelade mest bara runt, sköt inte och då gör man ju inga mål. Man fick dock med sig en utvisning, men då återstod bara 50 sekunder att spela. Spel 6 mot 4 var det i vilket fall, men tiden tickade iväg. 30 sekunder kvar, 20, 10 sekunder och Örebro kunde vinna med 2-1, trots att leksand vann skotten med totalt 39-20. Julius Hudasek gjorde dock som sagt en av sina riktigt bra matcher och hade en räddningsprocent på närmre 98%.

Förlust med 2-1 och därmed kan Leksand nog rikta in sig på kval...

12 poäng på 11 matcher, det lär man intet ta in. Speciellt inte med den här senaste tränden man har haft. Det här var 6:e raka förlusten och det är lite liknande som det var för 2 år sedan, när man toppade där runt jul och nyår, var t.o.m. över det nedre sträcket då i slutet av januari, men sedan förlorade man typ de 12 sista matcherna och slutade till slut ganska långt efter Brynäs över sträcket. Lite samma sak är det här, även om man aldrig har nått över det där sträcket den här säsongen. Man toppade ändå där runt jul och nu ser det betydligt värre ut, tyvärr.

Det behöver dock inte bara vara negativt att bli klara för kval redan nu. Bättre nu än i omgång 50 skulle jag säga, men bäst av allt hade ju varit om man hade klarat sig undan kval helt. Chansen fanns, den var klart inom räckhåll, men man orkade inte hela vägen och nu är nog den där chansen inte inom räckhåll längre är jag rädd. Det blir kval, precis som typ alla trode innan säsongen, så egentligen är det ingen big deal, det är bara för att man har hängt med bättre än vad någon trodde som det känns extra tungt, men i realiteten är ju det här precis vad vi hade väntat oss innan säsongen, ett kval för att hålla oss kvar. Ett kval som vi kommer att klara, alla dagar i veckan. Så nu knyter vi näven, kör de 11 sista matcherna här och sedan undanröjer vi det där kvalet också!

Skellefteå - Malmö 0-4

Skellefteå och Malmö spelade back 2 back igår och idag. Igår höll Alsenfelt nollan igen, trots 42 skott mot sig, och Malmö vann övertygande och imponerande med 0-4. Det enda ljuset för Skellefteå var att Joni Ortio ritade på ett nytt kontrakt, live nere på isen, inan nedsläpp. Annars var det en dyster kväll för Skellefteå. Betydlit roligare blev det ikväll, när man fick revansch och vann med 4-1. Där sprack Alsenfelts nolla redan efter 05:04 och trots att Malmö kvitterade så var det Skellefteå som dikterade villkoren. Framförallt var det Per Lindholm, som gjorde 3/4 mål för bortalaget.

Rögles förlustsvit är äntligen bruten. Den stannade vid 13 matcher, men man har fortfarande inte vunnit under ordinarie matchtid. Poäng blev det dock mot Djurgården, efter att Edwin Hedberg gjort 0-1 för Rögle i den 1:a perioden. Kort därefter hände något så udda som att Anders Lindbäck spydde nere på isen, varför det fick bli en tidigarelagd paus mellan 1:a och 2:a perioden. Oscar Dansk kom in ochsläppte bara en puck förbi sig under resten av matchen. Det stärkte ju säkerligen hans aktier en aning och i sudden, efter att Daniel brodin kvitterat för Djurgården, kunde Simon Ryfors avgöra för Rögle.

Karlskronas förlustsvit lever dock vidare. 0-4 blev det till slut hemma mot Växjö. Egentligen är det konstigt att Djurgården inte har passerat KHK i tabellen. DIF är 2 poäng bakom och har haft chansen gång på gång när Karlskrona har förlorat och förlorat, men då har Djurgården också börjat förlora och förlora. Nu blandar sig även örebro i det där, för man är faktiskt bara 5 poäng bakom Karlskrona. Det svänger snabbt. för en vecka sedan låg ÖHK 2 poäng före Leksand. nu är man 5 poäng från en playinplats och 12 poäng före Leksand. Som sagt, det svänger fort...