Ny förlust i Karlstad

Leksand gästade Karlstad för sista gången den här säsongen igår för det 4:e och sista mötet med Färjestad. Tidigare under säsongen hade man spelat ganska jämnt med FBK, förlorade ju de 2 första mötena när man spelade back 2 back och sedan vann man med 2-1 hemma i Tegera precis innan nyår.

Här var det Färjestad som öppnade bäst, men Leksand åt sig in i matchen och perioden och hade bl.a. ett friläge och ett skott i ribban innan färjestad ändå kunde ta ledningen.

Efter målet tog färjestad över mer igen, men då var det Leksands tur att göra mål och det var också ställningen efter den 1:a perioden, 1-1. Ett resultat som Leksand skulle vara väldigt nöjda med, med tanke på att skotten slutade 14-5.

i den 2:a perioden såg John Persson till att Färjestad återtog ledningen efter drygt 3 minuter och sedan kom den där omdiskuterade situationen där Leksand hade en kvitteringspuck inne i nät bakom Stefan Steen i Färjestadskassen, men efter lång videogranskning dömdes det bort. Man ansåg att Martin Grönberg, eller vem det var, störde Steen, men jag vet inte. Konstigt var det i vilket fall och om det där dömdes bort, då borde flera mål som godkänts tidigare under säsongen också ha dömts bort, för så solklart var det inte att han störde Steen. Då är vi där igen. Inkonsekventa domslut...

Hursomhelst blev det inget mål och istället för 2-2 kunde färjestad istället göra 3-1 några minuter senare och där dog matchen litegrann.

Färjestad utökade till 4-1 i 3:e perioden innan Johan Olofsson kunde reducera till 4-2 med 8 minuter kvar att spela. Färjestad höll dock undan och kunde till slut göra 5-2 i öppen kasse.

Ny förlust alltså, den 5:e i rad.
Detta samtidigt som Örebro tog 2 nya poäng och nu alltså är 9 poäng före Leksand.
Snacka om måstematch imorgon, när Örebro gästar Tegera arena.
Vinner Örebro där, då är jag ganska säker på att vi kan börja ladda för kval senare i vår...

Om Leksand å andra sidan vinner så skiljer det ändå 6 poäng, men det är nog sista halmstrået som det har utvecklats nu under den senaste veckan, som inte alls har varit bra. På de 5 senaste matcherna har Leksand då 0 poäng och en målskillnad på 8-19. Örebro har tagit 7 poäng och har en målskillnad på 9-11.

Det är alltså defensivt som Leksand har tappat jämfört med örebro här på slutet och jag vet inte, det är som att vi är tillbaka i höstens mönster. Leksand har inte alls studsarna, domsluten och marginalerna med sig, precis som det var i ett gäng matcher där innan novemberuppehållet. efter det uppehållet började man plötsligt vinna och om de trenderna hade hållt i sig, ja, då hade Leksand fixat Örebro. Nu verkar det inte som man kommer att göra det, för Örebro har plötsligt börjat vinna igen, samtidigt som Leksand inte riktigt når upp i samma nivå som för någon månad sedan. så ja, det blir spännande imorgon, minst sagt...

Gårdagens resultat:
Färjestad - Leksand 5-2
Karlskrona - Örebro 2-3 SD
HV71 - Rögle 7-0
Linköping - Djurgården 4-1
Luleå - Brynäs 4-5 str
Växjö - Frölunda 3-2 str

Örebro var på väg mot 3 nya poäng, men sådan tur var för Leksands del så blev det inte så, för Karlskrona kunde hämta upp 0-2 till 2-2 i mitten av 3:e perioden. Sedan kunde tyvärr joel mustonen avgöra för Örebro ändå, men man fick iaf inte med sig 3 poäng. Man får glädjas åt det lilla, men bra var det ju inte ändå...

HV hade 2-0 på Rögle redan efter 02:37 och 3-0 efter knappt halva 1:a perioden. Snacka om mardrömsstart för Rögle och det reste man sig så klart inte ifrån sen och hV kunde krossa Ängelholmarna med hela 7-0.

Växjö är fortsatta serieledare, trots att Casey Wellman gjorde både 0-1 och 1-2 för Frölunda. Växjö kom tillbaka båda gångerna och på straffar var det Emil Pettersson som avgjorde för Växjö i 4:e straffomgången. Det gör att man är 2 poäng före Frölunda, dock med en match mer spelad.

I Luleå räckte det inte med ett hattrick av Bill Sweatt, alla 3 målen i 2:a perioden, 1 i boxplay och 1 i powerplay, med 2 sekunder kvar av perioden. Trots det kunde Brynäs alltså vända och vinna matchen på straffar, trots att det efter 2:a perioden alltså stod 3-1 för Luleå och att man hade 4-2 i 3:e perioden. Kevin Clark blev matchvinnare för Brynäs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0