Mora klart för Allsvensk final och modo sparkar tränare

Mora är nu även i teorin klara för den Allsvenska finalen. Man tog 2 poäng i Tingsryd idag, efter att jacob Nilsson gett bortalaget ledningen i boxplay och Tingsryd sedan kvitterat i den 3:e perioden. Matt Bailey avgjorde sedan för Mora i förlängningen och det målet innebär att Mora nu är 16 poäng före Bofors med 15 poäng kvar att spela om. Även om det sitter långt inne så får vi ändå säga grattis Mora till en plats i den Allsvenska finalen.

Dagens 3 resultat:
Tingsryd - Mora 1-2 SD
AIK - Almtuna 6-4
Oskarshamn - Västerås 2-1

Oskarshamn gjorde 2 mål inom 3 minuter i 1:a perioden och det räckte. Västerås försökte pressa för en kvittering i 3:e perioden, men räckte inte hela vägen fram och man missar därmed chansen att rycka lite från Björklöven, som istället har chansen att gå förbi igen, när man möter Bofors hemma imorgon.

AIK vann igen och man gjorde det dessutom över en av huvudkonkurenterna i kampen om de där 2 sista slutspelsserieplatserna. 6-4 är starkt och man börjar nu koppla ett ordentligt grepp om en av de där platserna. Det är 7 poäng ner till Vita hästen under sträcket. Hästen har dock en match mindre spelad. Den spelas i övik imorgon, mot ett Modo som till slut tvingades till det oundvikliga, nämligen att sparka Andreas Johansson. Ett tråkigt beslut, så klart, men man kände sig nog tvungna att agera. Att göra det i det här läget, med 6 matcher kvar av grundserien, känns dock sådär. Den nye tränaren lär knappast kunna ändra på särskilt mycket under den korta tiden, det har jag svårt att se. Snarare tvärtom, att det sprider en osäkerhet i truppen. Eller så blir det som med Perra förra året i Leksand, effekt direkt. Vi får väl se vad Per Styf, som blir en tillfällig lösning i modo, kan uträtta imorgon...