Modos tåg kan ha gått och mora vinner serien

Modos tåg för att nå slutspelsserien kan ha gått i helgen. Detta trots att man hämtade upp 0-2 till 2-2 i 2:a perioden mot Bofors. I samma period gjorde BIK dock sedan 3-2 och 4-2 och det hämtade sig aldrig Modo ifrån. Slutresultatet skrevs till 3-5. Därmed har Bofors också kopplat ett jättegrepp om andraplatsen. Man har 6 poäng ner till Pantern och 7 poäng ner till Västervik under sträcket. Det är bara de 2 lagen som kan nå BIK, nu när det återstår 3 matcher att spela. För Modos del är det 7 poäng upp till Almtuna över sträcket. Med 9 poäng kvar att spela om, + att man dessutom ska passera Oskarshamn och Vita hästen, så känns det ganska otroligt att det skulle ske. Nej, det här var nog Modos sista hemmamatch för säsongen, inför 4211 åskådare i Fjällräven center. Man har dock också 5 poäng ner till västerås under sträcket, så är det något att glädjas åt så är det väl att man troligtvis inte behöver kvala sig kvar i serien.

Helgens alla resultat:
Modo - Bofors 3-5
Björklöven - Almtuna 1-5
Södertälje - Mora 1-5
Vita hästen - Timrå 1-2 str
Oskarshamn - Västervik 1-2
Tingsryd - Pantern 3-4

Björklöven i botten hade ju chansen att dra ifrån Västerås under sträcket, eftersom att VIK förlorade 4-1 mot AIK i torsdags, men det lyckades man inte med. Inte alls. Almtuna körde över Umeålaget och det var naturligtvis inte bra för Modo. AIS blev de riktiga vinnarna i den där striden om 8:e platsen, eftersom att man tog 3 poäng, Hästen tog 1 och de andra 2, Oskarshamn och Modo, nollade. Almtuna har nu 4 poäng ner till närmsta lag under sträcket, vita hästen, så om man inte tar färre poäng än vad Hästen gör i nästa omgång, där Almtuna möter Bofors och Hästen möter Västerås, då har man ett rejält grepp om det där. Risken är dock att avståndet krymper, för jag tror att Hästen har större chans att ta poäng av VIK än vad Almtuna har att ta poäng mot BIK. Å andra sidan krigar VIK för att undvika ett negativt kval. Björklöven möter Pantern, som ju jagar just BIK, så de där båda matcherna hänger ihop kan man säga.

Klart efter helgen är i vilket fall att Mora vinner Hockeyallsvenskan 2016/17. Man blir också 1:a lag över 100 poäng i år. 101 pinnar parkerar man på och med det är man 10 poäng före Bofors. Med 9 poäng kvar att spela om är det alltså klart.

Klart är det också att Södertälje blir sist i serien. Man parkerar på 47 poäng. Det är 12 poäng bakom Västerås och 13 poäng bakom Löven på säker mark.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0