Krigarseger mot HV!

Dags för återstart av SHL igen efter landslagsuppehållet. hemmamatch för Leksands del, när man skulle möta HV71 för sista gången den här säsongen.

Leksand hade stora problem till en början, kom knappt ur egen zon, men plötsligt kom man 3 mot 2, Ollas droppade pucken till Oscar Lang, som bara satte klubban i isen och rakade in 1-0 för Leksand, wow!

Annars var det HV som styrde det mesta, men ändå var det Leksand som hade de farligaste chanserna, 2-3-4 riktigt bra chanser, men inga mål de gångerna.

HV saknade inte heller chanser. Man satte ett ganska ordentligt tryck så fort man kom in i offensiv zon och kevin Stenlund hade en puck i ribban som närmst, men det blev inga fler mål i den 1:a perioden och det var 1-0 efter densamma, trots att HV skruvade upp tempot ordentligt under de sista minuterna.

I 2:a perioden speglade återigen matchbilden inte resultatet, för i powerplay drygt 4 minuter in i perioden kunde Johan Porsberger utöka Leksands ledning till 2-0.

Resten av perioden fortsatte ungefär som den 1:a, HV dominerade, men Leksand stack upp när man fick chansen, dock utan att få in pucken bakom PW i HV-kassen.

Det var Alltjämt 2-0 efter 2 spelade perioder, hur ologiskt det än må vara, men i den 3:e skruvade HV upp tempot ytterligare och i stort sett hela perioden blev spel mot 1 mål. Det var HV mot Henrik haukeland. Han var dock sådär ruggigt bra som han kan vara ibland, räddade flera gånger utan att han var medveten om det och att inte hV gjorde mål, det var ett smärrre under.

Tiden rullade vidare och Leksand ledde fortfarande med 2-0. En viss frustration i HV-lägret började märkas, när man sköt och sköt, utan att få utdelning.

HV vann skotten i 3:e perioden med 22-2 och till slut fick man också in reduceringen. Med 52 sekunder kvar att spela satte Lawrence Pilut 1-2 bakom Haukeland. Närmre än så kom man dock inte och Leksand kunde, mot alla ods och hur orättvist det än var sett till matchbilden, vinna matchen med 2-1!

En riktig krigarseger!
Grymt!
Precis den starten vi ville ha nu efter uppehållet!

Kvällens 5 resultat:
Leksand - HV71 2-1
Örebro - Skellefteå 1-2 SD
Djurgården - Brynäs 5-6 SD
Linköping - Luleå 2-0
Malmö - Frölunda 2-3

Örebro fick med sig 1 poäng, trots att man bara sköt 10! skott på hela matchen. Detta efter att Sebastian Aho till slut avgjort för Skellefteå 03:46 in i förlängningen. Viktig poäng för Örebro, tyvärr, men Leksand tog 3 och krymper därmed avståndet ner till 10 poäng. Det är fortfarande mycket när det bara återstår 10 matcher att spela, men det var iaf en väldigt skön seger för Leksand ändå.

På hovet blev det rena målexplossionen i 2:a perioden, där Djurården först hade 2-0 i den 1:a perioden, men där Brynäs reducerade sent i densamma och sedan också kvitterade i den 2:a. Djurgården gjorde 3-2 och 4-3, men Brynäs kom tillbaka båda gångerna. I 3:e perioden gjorde DIF också 5-4, men återigen kom Brynäs tillbaka och i sudden kunde också Jesper jensen avgöra, efter bara 6 sekunder. Wow, snacka om att chocka motståndarna...

I Malmö vände frölunda underläge 2-1 till seger med 3-2 i 3:e perioden, efter att John Nyberg kvitterade med 05:40 kvar av matchen och där sedan Robin Figren blev stor matchhjälte när han prickade in 3-2 med 02:07 kvar att spela. Tungt för Malmö, som därmed tappar lite mark i kampen om den där 6:e platsen, eftersom att Brynäs tog 2 poäng.