Fortsättningsserierna färdigspelade i Hockeyettan

Det drar ihop sig mot playoffs i Hockeyettan.

Som jag har nämnt tidigare har man gjort om systemet lite till den här säsongen, så det inte längre är lika lätt för lagen som inte tar sig till Allettan att ta sig vidare till playoff. Tidigare har ju vinnarna av resp. fortsättningsserie gått direkt till playoff 1, medan de sista lagen i resp. Alletta har spelat färdigt för säsongen, trots att de placerade sig bättre än forsättningsserielagen under höstens grundserie.

Nu är det bara lag 9 och lag 10 i resp. Alletta som har spelat klart efter avslutad serie. Resten spelar playoff av något slag.

Där är vi dock inte riktigt än. Det återstår några omgångar av Allettan.

Däremot är fortsättningsserierna färdigspelade och vinnarna från resp. fortsättningsserie kommer nu att möta varandra i ett första playoffsteg i bäst av 3. Vinnarna från resp. playoff går sedan in i playoff 1, men först drar vi alla fortsättningsserier från norr till söder.

Norra

Från höstens grundserie gick Östersund, Piteå, Sundsvall, Asplöven och Kalix till allettan. Närmst under allettansträcket var Örnsköldsvik, 3 poäng bakom Kalix. Nu är det också örnsköldsvik som vinner Norra fortsättningsserien. Man gör det med 33 poäng. Det är 4 poäng före Kiruna, som slutar 2:a. Vi kan också notera att Sollefteå och Brunflo är de 2 lag som kommer att få kvala sig kvar i Hockeyettan.

Östra

Från Östra serien gick Huddinge, Visby, Hudiksvall, Väsby och Haninge till Allettan. Haninge var 3 poäng före Hammarby som var 6:a. Det är dock inte Hammarby som nu är vidare till playoff, utan det är sollentuna, som i höstas slutade 1 poäng bakom Hammarby, men som nu vinner fortsättningsserien med 29 poäng, 1 poäng före Vallentuna, som bara slutade på 9:e plats i höstas. Kvala för att hålla sig kvar i Hockeyettan får Nacka och Tumba göra.

Västra

Från Västra serien gick Borlänge, Mariestad, Lindlöven, Skövde och Kumla till Allettan. Kumla var 3 poäng före Grästorp och det är också Grästorp som är klara för playoff. Man vinner fortsättningsserien med 32 poäng, 5 poäng före Enköping, som har gjort det bra i vår, för man slutade bara 9:a i höstas. Kvala sig kvar i Hockeyettan får Åker/Strängnäs och Surahammar göra.

Södra

Från Södra serien gick Troja, Kristianstad, Vimmerby, Nybro och Kallinge till Allettan. kallinge var bara 1 ppoäng före Tranås, som alltså var nära på att ta sig till Allettan. Nu var man också nära på att missa playoff, för här hade vi världens dramatik. Inför sista omgången stod Tranås på 28 poäng. Helsingborg var 2:a, med 27 poäng. 3:a var Tyringe med 25. tyringe slog Halmstad i sista matchen med 6-5. Då gick man upp i serieledning i kraft av bäst målskillnad, men Tranås och Helsingborg mötte varandra, så Tyringe skulle inte vinna serien, eftersom att något av lagen skulle ta poäng. Matchen gick till förlängning och straffar. Det innebar att Tranås återigen var serieledare med 29 poäng, Helsingborg stod på 28. Helsingborg hade dock mycket bättre målskillnad än vad Tranås hade, så vinst för Helsingborg i straffläggningen skulle göra att man passerade Tranås på bättre målskillnad. Båda lagen missade alla 3 ordinarie straffar. Det gick alltså till ett suddenavgörande. Där missade båda lagen sin 4:e och 5:e straff, men i 6:e straffomgången gjorde Tranås mål och Helsingborg missade. Bonuspoängen alltså till Tranås, som därmed också vann serien, med minsta möjliga marginal.

Där har vi alltså de 4 seriesegrarna av resp. fortsättningsserie, Örnsköldsvik, Sollentuna, Grästorp och Tranås.

Nu möts de enligt följande i bäst av 3, där segrarna alltså går in i playof 1:

Örnsköldsvik - Sollentuna
Grästorp - Tranås

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0