Engelage storspelade på nytt

Andrew Engelage stod återigen på huvudet nu ikväll när han på nytt höll nollan och motade 41 skott när Bofors slog Oskarshamn med 1-0 efter förlängning. Victor Berglind var det som avgjorde för BIK i en match som definitivt inte saknade chanser. I synnerhet inte för hemmalaget, som radade upp chanser mot Engelage, inte minst i 3:e perioden, där han under en längre spelsekvens var utan klubba, men där Oskarshamn ändå inte lyckades få in pucken. Nej, Engelage kommer bli enormt viktig för BIK, både i den Allsvenska finalen och i ett ev. kval mot SHL. Måste erkänna att jag är lite orolig för att Leksand kommer att ställas mot Bofors, för Engelage är så rugigt bra i mål...

Kvällens 5 resultat:
Oskarshamn - Bofors 0-1 SD
Södertälje - Björklöven 3-5
Västerås - Almtuna 3-0
Pantern - Timrå 4-1
Tingsryd - Modo 3-6

I den viktiga matchen i malmö mellan 3:an Timrå och 4:an Pantern var det hemmalaget som drog det längsta strået, efter att man vände 0-1 till 4-1. Jonathan Dahlen gav Timrå ledningen, men Sebastian Dyk kvitterade för Pantern i 2:a perioden och i 3:e perioden var det Emil sandin som var helt ren framför Johan Matsson och gjorde inga misstag. Sedan kom också 3-1 och Oscar Nords 4-1-mål stängde definitivt matchen. Det innebär att Pantern återigen är 3:a i tabellen och tar upp jakten på Bofors. Det är 9 poäng upp med 9 matcher kvar att spela. Väldigt tufft, men inte omöjligt.

Kampen kring det nedre sträcket är oförändrad, efter att Västerås stod för en riktigt stabil insats mot Almtuna, där Henrik Lundberg dessutom höll nollan. Tyvärr för Västerås del vann björklöven också, efter mycket om och men. Det var Södertälje som hade 1-0 där, men Löven kvitterade sent i 1:a perioden och tog ledningen i 2:a, innan SSK kvitterade på nytt, men till slut var det ändå Björklöven som kunde gå segrande ur det hela och därmed är avståndet upp till Västerås detsamma som innan kvällens matcher, 2 poäng. För Södertäljes del ser det däremot värre ut. Man har nu 15 poäng upp till Västerås över sträcket och även om det inte är helt hugget i sten rent teoretiskt än så länge så kan vi nog ändå slå fast att Södertälje kommer få kvala sig kvar i serien.