Bottennapp i Gävle

Derbykväll i Gävle. Det var där som Leksand tog sin 1:a trepoängare för säsongen i höstas när man vann med 3-1. En oerhört skön seger.

Här fick man dock sämsta tänkbara start. Brynäs gjorde 1-0 redan efter 12 sekunder och återigen var det inkonsekventa domslut jämfört med tidigare under säsongen. Brynässpelare blev inputtad i Haukeland, som fick chansen igen efter sin strålande insats mot hV i tisdags, men trots att han uppenbart var störd av den inknuffade Brynässpelaren så blev målet godkänt.

Den 1:a perioden i stort var nog något som Leksand helst ville glömma, för Brynäs ökade på till 2-0 och 28 sekunder före paus kom också 3-0, samtidigt som Örebro gjorde 0-1 uppe i Luleå med 1 sekund kvar av 1:a perioden. Snacka om att allt gick emot Leksand där...

Engren klev in mellan stolparna i 2:a perioden och man fick åtminstone stopp på blödningen. Man såg lite mer koncentrerade ut och det var helt enkelt bättre än i 1:a perioden. Mycket bättre, vilket iofs inte var så svårt.

Någon utdelning fick man dock inte och när Brynäs fick spela powerplay för 2:a gången under matchen så satt istället 4-0 i nät bakom Engren. Ett riktigt snyggt avslut, rakt upp i krysset av Oskar Lindblom och därmed var väl matchen mer eller mindre redan stängd, trots att knappt halva matchen återstod.

Reduceringen var dock nära precis efter målet, men pucken tog i stolpen bakom Rautio. Brynäs var dock värre på den punkten, för efter 2 spelade perioder hade man inte mindre än 3 ramträffar, 1 i 1:a perioden och 2 i 2:a.

Leksand var som sagt bättre än i 1:a perioden, men bra var det definitivt inte. Slarvigt var det framförallt, när man efter 2 spelade perioder hade dragit på sig inte mindre än 3! utvisningar för för många spelare på isen. 3! Det håller givetvis inte...

Nej, hemmalaget kändes helt enkelt mycket större, hetare och bättre på typ allt den här kvällen.

3:e perioden blev inte helt oväntat ganska avslagen. Inga mål föll och matchen slutade 4-0 till Brynäs. Ingen bra insats av Leksand. Brynäs var bättre och 4-0 var inte särskilt orättvist. En eloge dock till Superstars, som trots 0-4 på tavlan höll igång hela matchen och stod kvar efter slutsignalen och fortsatte sjunga, trumma och klappa. Det är inte alla supporters som hade gjort det.

HV71 - Malmö 3-6

Örebro tog som sagt en sen ledning i 1:a perioden, med 19:59 på klockan. Luleå kvitterade dock i 2:a perioden och fick revansch för det sena målet i 1:a perioden när man själva gjorde 2-1 med 19:09 på klockan. Det blev också slutresultatet, vilket åtminstone var bra för Leksands del.

Karlskronas förlustsvit är nu uppe i 12 raka matcher, efter att Rögle vänt 0-1 till seger med 4-1. Man vann innan landslagsuppehållet och vinner alltså nu igen och med det är man 6 poäng bakom Leksand, eftersom att Leksand också vann i tisdags.

Djurgården fick en smakstart i Göteborg när man gjorde 0-1 efter 20 sekunder. Sedan spikade dock Johan gustafsson igen och Casey Wellman's 1-1-mål räckte för att ta matchen till förlängning, där Mattias nörstebö avgjorde för hemmalaget. 1 poäng blev det iaf för jurgården, som i och med det parkerar på samma poäng, 53, som Karlskrona.

HV tog en tidig ledning mot Malmö, redan efter 01:52. Malmö kvitterade dock, men HV återtog ledningen innan den 1:a perioden var över. I 2:a perioden vände dock Malmö på steken genom mål av Rhett Rakhshani och Ilari Filppula. HV kvitterade dock omgående i 3:e perren, men halvvägs in i densamma återtog Malmö ledningen och sedan släppte man aldrig den igen och äntligen fick kristopher Nilstorp vinna en match.