Leksand tappa mark

Var det positiva tongångar för knappt en vecka sedan, så är det betydligt dystrare idag.

Leksand har spelat 2 matcher under veckan.

Först ut var Tingsryd hemma i onsdags, en match som Leksand borde ha stängt och vunnit, i synnerhet med den starten man fick, där 1-0 kom redan efter 26 sekunder och 2-0 efter inte ens 2 minuters spel.

Då såg det riktigt ljust ut, men Tingsryd tog timeout och vaknade. Man både reducerade och kviyyrade innan det ens hade gått 10 minuter av 1:a perioden. Snacka om målfyrverkeri.

Tingsryd tog också ledningen och även om Leksand lyckades kvittera i 3:e så blev det bara 1 poäng, när Tingsryd kunde avgöra på straffar, när daniel Öhrn var den enda som gjorde mål.

Det var en sådan där förlust som bara kändes så onödig. Leksand dominerade fullständigt, men var ruggigt ineffektiva och det föll man på. Man vann skotten med 43-21, men förlorar ändå matchen med 4-3. Extra surt var det när Timrå åkte på förlust med 0-2 nere i Västervik. Då hade Leksand världens chans, men den tog man tyvärr inte...

Ikväll var det sedan toppmatch i Oskarshamn. Ett IKO som bara var 1 poäng före Leksand inför kvällen. Hade Leksand vunnit hade man alltså gått förbi IKO och upp på samma poäng, 45, som Timrå.

Nu gjorfde man inte det.

I en rugigt tät och jämn match, som kanske egentligen förtjänade mer än bara 1 mål, kunde Oskarshamn vinna med just 1-0.

Det blev utvisningarna som till slut fälde Leksand, för man drog på sig inte mindre än 9! utvisningar och i en av dessa kunde till slut Marcus Björk göra matchavgörande 1-0, med 19:40 på klockan i 2:a perioden.

Lite surt känns det att förlora med 1-0 i en så viktig match, chanser saknade man inte, men på något sätt har man liksom fallit tillbaka lite i det där ineffektivitetsträsket igen. Jag hoppas bara att man kan ta sig ur det väldigt snabbt igen, gärna redan mot Västervik på onsdag, ett Västervik som vände 0-2 till 5-2 mot Bofors ikväll, vilket gör att BIK fortfarande är sist i tabellen med 27 poäng och att Västervik fortfarande är 12:a, men nu 6 poäng före BIK och 5 före Troja. Från Västervik på 12:e till Oskarshamn, som nu är nya serieledare, är det dock bara 13 poäng, så snacka om att det är fruktansvärt jämnt!

I och med att Pantern slog Södertälje med 1-2 och att Almtuna slog Vita hästen, så är Leksand numera 5:a i tabellen med sina 42 poäng. Almtuna har 43, Pantern 44, Timrå 45 och Oskarshamn 46, så det är ju inga avstånd direkt och varje poäng är viktiga. Slår Leksand Västervik på onsdag, timrå förlorar mot Björklöven imorgon, samma Björklöven slår Oskarshamn på onsdag och Almtuna slår Pantern i sudden, då har Oskarshamn 46 och därefter följer 4 lag på 45 poäng. Då är Leksand 2:a, om man vinner med minst 3 mål och Timrå förlorar med minst 3. t är väldigt många faktorer som ska klaffa för att det ska bli så, men chhansen finns och händer det inte på onsdag så kan det hända senare, för som sagt, det är oerhört jämnt i den här serien!