SM-slutspelet rullar vidare och semifinalerna har både spelat omgång 2 och 3. såhär gick det där.

Omgång 2

Malmö - HV71 3-2 SD
Brynäs - Frölunda 1-6

Jodå, Malmö fortsätter att övertyga. Man gör det riktigt bra och Oscar Alsenfelt gör det grymt bra. Här tog han 39 skott och hade en räddningsprocent på över 95. Som jag har sagt innan, ska Malmö gå vidare härifrån också, då lär han bli tungan på vågen och precis såhär bra måste han spela i varje match. Här var det Nichlas Hardt som kunde avgöra i förlängningen och spel 5 mot 4. Viktigt för att den här matchserien ska leva vidare och det gör den i högsta grad nu, för nu är det 1-1 i matcher och Malmö är definitivt inte uträknade.

1-1 i matcher är det också mellan Frölunda och brynäs. i match 1 höll Frölunda på att göra en megavändning, från 0-4 till 4-4. Den gången fattades det några hundradelar för att Joel Lundqvists mål skulle ha godkänts. Här var det dock inget snack om saken. Frölunda var överlägsna Brynäs. Hemmalaget hade nästan ingenting framåt och 7-1 och 8-1 låg närmre än 2-6. Nej, det var ett riktigt bottennapp från Brynäs sida. Spelarna såg nästan uppgivna ut, liksom håglösa, som att det var kört på förhand, hur konstigt det än kan låta. Det var säkert inte så, men känslan var så, för Frölunda var bättre på allt.

Omgång 3

HV71 - Malmö 5-1
Frölunda - Brynäs 6-3

Här var det inget snack om saken. HV var bättre än Malmö. Malmö, som här valde att ställa Nilstorp i mål. Det blev inget lyckat drag, för Lias andersson gav HV ledningen och bara 2 minuter senare ökade Erik Christensen på till 2-0. Filip Sanddberg ökade på till 3-0, innan Fredrik Händemark reducerade för Malmö. Närmre än 3-1 kom man dock inte, för HV gjorde ytterligare 2 mål och vann komfortabelt.

Också Frölunda var klart bättre än Brynäs, igen. Casey Wellman gjorde 1-0 i powerplay redan efter 01:49 och sedan släppte David rautio ytterligare 2 mål på de kommande 5 skotten. 3 insläppta på 6 skott är givetvis uruselt och brynäs bytte målvakt efter det. Där och då var dock inte brynäs utspelade, för Simon Bertilsson och Juuso Ikonen hade kvitterat både till 1-1 och 2-2, men Frölunda gjorde både 4-2 och 5-2 i 2:a perioden och när Casey Wellman gjorde 6-2 efter 08:33 i 3:e perioden, då var det definitivt avgjort. Efter matchen stängde Brynäs in sig i omklädningsrummet och vägrade delta på preskonferansen. Kris är kanske lite hårt att säga redan nu, men 12 insläppta mål på 2 matcher håller inte. Nästa match i Gävle blir vääldigt viktig skulle jag säga. Vinner Frölunda den och dessutom fortsätter göra massa mål, då lär inte Brynäs resa sig, men kan Brynäs hitta tillbaka till spelet man hade mot LHC så finns det kanske en chans att ta sig in i det här igen, för trots att det "bara" är 2-1 i matcher just nu så känns Frölunda i väldigt överläge.