Också SM-semifinalerna har dragit igång och såhär gick det i 1:a omgången.

Omgång 1

HV71 - Malmö 5-2
Frölunda - Brynäs 3-4

Malmö skakade HV riktigt ordentligt, iaf i 1:a perioden, där Andreas Thuressons 1-0-mål för Malmö kom som en riktig kalldusch för HV, som innan dess hade haft ett ganska bra övertag. Filip Sandberg kvitterade dock för HV 5 minuter in i 2:a perioden och sedan tryckte man på för ett ledningsmål, men då fick man en ny kalldusch när robin Alvarez istället gjorde 2-1 för Malmö. Den ställningen stod sig enda in i 3:e perioden, då Lias Andersson först gjorde 2-2 efter 02:56, Chris Abbott 3-2 knappt 4 minuter senare och Ted brithén satte 4-2 minuten efter det. De 3 snabba målen orkade Malmö inte resa sig ifrån och HV satte spiken i kistan med sitt 5-2-mål.

I Göteborg var det daniel Paille som visade vägen när han gjorde 1-0 för brynäs efter 02:58. Den ledningen höll man hela vägen in i 2:a perioden, trots att Frölunda vann skotten med 11-9. Även i 2:a perioden vann man skotten, nu ännu mer överlägset, 14-7, men det var ändå Brynäs som gjorde mål och det var ingen dålig uttdelning man hade på sina 7 skott. 3 mål på 7 skott är inte illa, men det var just vad man åstadkom, för Juuso Ikonen gjorde 2-0, Kevin Clark 3-0 och Jacob blomqvist 4-0. Alla 3 mål dessutom i powerplay. Matchen såg död och avjord ut, men Frölunda lyckades till slut reducera, med 8 minuter kvar att spela, efter att Felix Sandström stått på huvudet i 3:e perioden och Brynäs såg ut att gå mot en solklar och superviktig bortaseger. Med 18:54 på klockan ledde Brynäs fortfarande med 4-1. En sekund senare hade Joel Lundqvist gjort 2-4 för Frölunda och med 18 sekunder kvar satt även 3-4 i nät bakom Sandström. Sedan blev det ett rejält drama, för Joel Lundqvist satte även 4-4 precis i slutskedet av matchen. Publiken jublade och lyfte nästan taket på Scandinavium, men frågan var om tiden hade gått ut eller inte? Efter lång videogranskning visade det sig att den faktiskt hade gjort det. Någon enstaka tiondel för sent satt pucken i nät och någon enstaka tiondel var alltså Frölunda ifrån en jättevändning, men nu hade Brynäs marginalerna med sig och vann alltså matchen med 4-3.